miris na kiseli kupus razlog i liječenje...........riječ je pinotu svom , manja količina ali redovito već trećeu godinu, pokušao svake godinu mjenjam posudu u kojoj ga držim, radim otvoreni pretok, i uspijem tako nešto riješiti, ali me zanima da li je to h2s i da ga liječim kao h2s ili je nešto drugo u pitanju..
Ok, još se snalazim na ovom forumu, niš' zameriti. Teško mi je definirati okus ali nije svježe (a sumpora ima dovoljno). Ok, nešto je manje kiseline (4) nego li je preporučeno pa i to može biti uzrok?Inače mi je taj okus prije bio alarm za pretok, što sam i prakticirao pa nije bilo problema. No sad se vraća brzo, pretpostavljam zbog topline u podrumu?
Probaj osvježiti s C-vitaminom (7 g/100l), pogledaj si i slobodni sumpor.Ako dodaš C-vitamin, čak ne moraš ni pretakati. Sretno.
kod mene se temperatura dizala do 21 iako je podrum cjelokupno ukopan u zemlju i s prednje strane ima predprostorija i onda izlaz za van . U toku sam izrade ventilacije tj hladjenja tako sto cu probit dvije cijevi fi 150 mm . jedna ce pomocu ventilatora upuhivat zrak izvana prema podu a druga u vrhu , pri plafonu , slobodno ili uz pomoc uzgona toplijeg zraka ispustat zrak van.Cijeli postupak kontoliran mikro procesorom i palit ce se ventilator samo kad je unutarnja temperatura veca od vanjske a to je obicno u jutarnjim satima od 2-3 do 6-7 . Nadam se da cu ukupnu temperaturu spustit za 3-4 stepena . Nemam mogucnost ugradnje klime jer nema el. mreze nego samo napajanje sa solarnih celija