@francozbolt, nisam bas siguran da ovaj destemmer (muljaca/ruljaca) ima i pumpu za masulj na sebi, ne vidim gdje bi ona trebala biti jer masulj pada skroz dolje ispod a peteljke sa strane iz ovog crnog dijela..
ja tu pumpu koristim samo za masulj, dakle za bijelo iz muljace/ruljace u presu a za crno iz muljace/ruljace u bacve na maceraciiju i nakon maceracije opet iz tih bacava u presu i pumpa zbilja radi ko grom, vuce sve bez ikakvih stopanja i problema! ima i varijator pa si mozes podesiti brzinu, ne radi kasu niti "karamelizira" masulj kao kod Trtara. ja sa njome radim samo sa masuljem za pretok mosta/vina imam jos 2 pumpe, 1 novu zambelli t-70 fi 40 i jednu stariju obicnu rovericu fi 30 ali nju gotovo da niti ne koristim vec samo za punjenje/praznjenje drvenih bacava jer nema inox glavu vec od mjeda pa mi se to ne svida, morat cu kupiti neku zambelli fi 25 za to..@brane, da li tebi treba pumpa za masulj ili za most/vino!?@francozbolt, nisam bas siguran da ovaj destemmer (muljaca/ruljaca) ima i pumpu za masulj na sebi, ne vidim gdje bi ona trebala biti jer masulj pada skroz dolje ispod a peteljke sa strane iz ovog crnog dijela..
ja tu pumpu koristim samo za masulj, dakle za bijelo iz muljace/ruljace u presu a za crno iz muljace/ruljace u bacve na maceraciiju i nakon maceracije opet iz tih bacava u presu i pumpa zbilja radi ko grom, vuce sve bez ikakvih stopanja i problema! ima i varijator pa si mozes podesiti brzinu, ne radi kasu niti "karamelizira" masulj kao kod Trtara. ....
Malu pomoc trebam. Nabavljam Inox bacvu (cca 250l) i sad imam dvojbe: 1) Uza i visa ili siru i nizu. Koje su bitne prednosti navedenih?2) Imam mogucnost dobiti poklopac sa zracnicom. Znaci ulje se ne bi koristilio. Koliko je taj koncept pouzdan? Ovdje mi nedostatak izgleda da treba svako malo spustati poklopac do vina, tokom praznjenuja bacve.Pozdrav.
Ako imaš usku i visoku bačvu prednost je kaj se ljepše taloži (viši stupac i te hidrostatske sheme...)Pušiona žešča je ako ju ručno pereš da se moraš gurat unutra što je teže njesra.Da se mene pita bolje da je široka, al da mogu s rukom do dna bez puno tlake. (za male bačve pričam....)
Ne mora biti, ja npr operem svoju 400 i 500 litarnu visoku bez problema, samo se nagnem unutra i držim rub na preponama...ali to sam samo ja
pa imaš u poljoapotekama....po 10tak kn...