e pa nije to klasična vrenjača već "Čuvar vina"...nema ulaza vode u inoxicu kod pražnjenja već samo klokotanje i ulaz zraka pomješanog sa sumpovinom poklopac naravno mora biti strogo zabrtvljen
Ekipa, imam pitanje.Zanima me gdje mogu kupiti INOX bačvu (tank) za vino, ali ne valjkaste nego oblika kvadra ili kocke ?Naime imam problema s prostorom pa će mi takve manje mjesta zauzimati. hvala.
jnix, sta kazes na ove pipe, jel vrijedi to sta?http://www.evrostroj.si/izdelki.asp
Adam Gregurić izradio je prije četiri godine prototip prvog domaćeg kultivatora okopača vinograda i voćnjaka na kojem je radio dvije godine u suradnji s poznatim vinogradarom Ivanom Enjingijem. Gregurić je stroj konstruirao prema uzoru na inozemne, ali ga je prilagodio našim uvjetima.
wineman, vezano za galicevu presu, kakva je to presa, di se moze vidjet? po tome bi znacilo da prakticki ne mora sumporiti vino, da li to radi ako znas?
on i agrolaguna Porec imaju takvu presu i kazu da nema nitko vise u Hrvatskoj...mene je isto to zanimalo oko sumpora ali i on sumpori i drzi ga oko 25.malo sam se raspitivao oko toga i rekli su mi da je takvo vino(cijelo vrijeme pod dusikom) jako osjetljivo na oksidaciju kad se otvori,popiti u najbrzem vremenu
zato i pitam jer ako opet koriste sumpor i to koliko vidim u standardnim kolicinama onda je bacio novac za tu presu jer mu je ta zastita dusikom totalno bezvezna ako opet koristi (dosta) sumpora.. jebiga, kad ljudi imaju love onda je bacaju bezveze samo nek se vidi da se ima najbolje.. meni je to osobno idiotizam i snobizam. i jos ovo da ga moras odmah popiti (ok, to je najmanji bed.. ) ali je opet debilana jer je to u biti lose za reputaciju vina.