Hmh da prostite *ebes takvog gazdu. Opcenito ne cijenim vinare kojima se drugi enolozi brinu oko vina. Jedna stvar je konzultacija sa strukom, ali sasvim drugo kad svoju proizvodnju prepustas u ruke nekom drugome..
ak čovek ima love, a ne kuži se baš u podrumarstvo i vinogradaratvo, zakaj nebi platil vrhunskoga stručnjaka
Ivane zasto ne dodjes u Francusku jos vise prosiriti svoje znanje o vinu te biti van sablone "si su isti u HR"
mali miha me potaknuo da se malo vise informiram o bartolovicu pa evo jednog zanimljivog clanka o njegovom crnom pinotu i jos zanimljivijeg jedinog komentara na dnu teksta..http://www.gastroblog.bloger.hr/post/bartolovic-crni-pinot-2007--veliko-i-ugodno-iznenadjenje-iz-zlatne-doline/1713678.aspx
Podrum Zdravko Kunović, Jastrebarskovinogorje: Plešivica - OkićEto u petak me gospodin Zdravko ugostio u svom podrumu na kratkoj degustaciji vina i prezentaciji svoje filozofije... Na ulasku u dvorište dočekala me jedna zaigrana kuja, a i jedan uplašeni mladi pijetao kojeg navodno proganja stariji... Šteta, nisam zapamtio kak se zove.kujase zove Dona (tornjak... a tek joj je 7 mjeseci )Jura naganja Peru (al njegovo vrjeme tek dolazi )Veli gospon Zdravko da vidim njegovu sirotinju, makar ja to tako ne bih nazvao... Od vina ima naravno Portogizac, graševinu, rajnski i mješavinu starih sorata. Taman sam naletio na vrijeme, baš kad je bio gotov pretok (izvukel sam se od posla taman ). Vina odlična, portogizac, konačno jedan sa manje od 11 alkohola, pravo light vino, kiseline i tanini taman u balansu, prilično pitko. Rajnski također solidan, makar je bil užasno hladan, tako da moja ocjena možda nije mjerodavna... je fakat su vina jako hladna Oprema u podrumu je sasvim pristojna, velike drvene bačve, inoksice nove od mislim 2000 litara, par manjih... Preša za grođe od 1000 litara također nova.. Od strojeva nisam puno vidio osim male zvjerke od 35 konja, atomizera i malčera. Sve lijepo pospremljeno i spremno za novu sezonu!... evidjet češ ti kak bude to izgledalo za godinu dvije ... svašta je u planu i nabavi Sasvim pristojno malo imanje, koje ima sve preduvjete za širenje kako podruma tako i vinograda. Ono što je najbitnije da je čovjek otvoren, gostoljubiv, lijepo me ugostio. lijepo smo popričali, razmijenili iskustva i dogovorili neke nove susrete
Razor, imao si jako dobre parametre grozda, nadam se da su i vina super, treba probati!
Bit će valjda prilike da koju buteljicu donesem. Još se nisu vina skroz izbistrila, ali nikud mi se ne žuri, neka dozriju do ljeta, ja sam zadovoljan već sad s kvalitetom.
ja sam probal traminac---fenomenalan je