Bacve sam dobio od poznanika. Pitat cu ga gdje ih je kupio. Dobio dvije. U jednoj je bilo crno vino i na njoj su napukle 5-6 duge. Druga nije nikad punjena i na njoj je bila napukla samo jedna duga. Popravio sam ovu manje ostecenu. Bas mi nije jasno da tako to moze puknuti?! Unutra ce mi ici crno. Samo moram zakljucit dali samo za vrijeme vrenja ili na duze
Mislim da je najbolje skuhati dobar paprikaš od bačve....U današnje vrijeme, kad već imaš inox u kojemu možeš kontrolirati temperaturu vrenja, ja se nebih igrao sa drvenom bačvom...Sretno ti bilo...
I crno i bijelo
Ajde da se ti i ja jedanput oko nečega složimo!
Kažu mi da su čak i bolje zadovoljni nego sa inoxicama jer je plastika bolji izolator nego inox, pa kad se vrenje odvija za toplijeg vremena da je nešto lakše hladiti u tim plastičnim bačvama, jedino što ne izgledaju atraktivno u podrumu kao inox kad se sjaji
Mogu i moram se složiti s vašim navodima, potpuno ste u pravu.Ja sam hobi vinogradar, sa 600 lit vina godišnje, sa 450-500 trsova, vino potrošim za godinu dana (osobne potrebe i prijatelji), ništa ne prodajem, buteljiram nešto vrlo malo i to trošim drugu ili treću godinu, i vjerujte nije mi na kraj npameti vračati se drvenim posudama.Uz redovan posao i obveze to mi ne treba.Napisao sam što mislim i vjerujem da velik broj forumaša dijeli moje mišljenje, Marku želim puno dobrog vina i crnog i bijelog.Sve ostalo ste u pravu