Gospodo,molio bih vas za jedan savjet. Naime imam drvene bačve koje nisu korištene četiri godine i zanima me dali ima smisla da ih pokušam srediti i kako, a da ne dovodim u pitanje samo vino Nemam s tim iskustva pa bi molio pomoć.Unaprijed hvala, Zoran iz Šibenik
Ove godine sam se odlucio obaviti kompletno vrenje u Inox bacvama pa me sada zanima kako da ih pripremim za to.Imam 2 bacve od 320 l, imaju plutajuci cep pored kojed nalijevam vazelinsko ulje. Na vrhu imaju poklopac protiv prasine. I to je sve.U poljoapoteci su mi rekli da mi mogu izbusiti poklopac protiv prasine i staviti neku gumu? Nisam ih bas najbolje shvatio, pa se nadam da ce mi netko od vas moci objasniti sto bih trebao napraviti/kupiti da bih mogao obaviti vrenje u inoxicama u kojima sam do sada samo cuvao vino.Hvala.
Nije nužno, može i drukčije!
Molim vas dali netko zna tko proizvodi i gdje se može nabavit enološki hrastov čips ili nešto slično da bi iz inox posude dobilišto sličnije vino vinu iz bačve. Da li netko ima iskustva sa tom problematikom.