ma ,je ..bu mi poslal malo na degustaciju,pa dok probam bum odlučil kaj mu savjetovati.Ak se okusno drži onda je još OK,al ak mu je već ciklo,e onda ga jebaj.No problem je kaže da mu i nakon tri pretoka mijenja boju,a sumporil je po propisu(na 350 l vina 35 g pyrovina prije pretoka )Niš,moram poprobat,izmjerit SO2 i vidit.
na žalost degustacija je pokazala da bi to već poprilićno otišlo u tzv.mlijećni cik.Znaći miris kiselog zelja,sa kiselkastim okusom,no ne još baš previše na ocat,al osjeća se polako.Sumpor ću sutra izmjerit,a ostavil sam malo na zraćnom testu.No i mutnoća je zabrinjavajućeg inteziteta,skoro pa skroz mutno.Vjerojatno ostatak neprovrelog šećera koji bakterije razgrađuju u mlijećnu kiselinu.Uglavnom pomoći velike tu više neće bit,osim pokušati zaustaviti daljnji napredak bolesti malo jaćim sumporenjem,te pokušaj bistrenja i filtracije.Mislim da od toga vina neće biti nešto,a pitanje je dal će se uopće i moći piti jer miris ubija svaku željual,al toga ima 600 litara.Reko bih previše grešaka u samom procesu kod prerade grožđa,mošta ,te i neuka manipulacija istim do prvog pretoka.Nisam upoznat u kakovim je to baćvama trenutno.Na žalost ode čovjeku godina i urod