Ti sam cekaj Kad krenu nevolje crvenit ces se Slicno isfurava i Enjingi pa je sad sreca pogodit dobro vino u butelji.
Sam si si odgovorio. Radis ga za sebe ne za trziste. Trziste ipak trazi postivanje nekih standarda u pogledu bistroce i cistoce proizvoda, u ovom slucaju vina. Tu je razlika.Nemoj misliti da je tvoja domena proizvodnje i poimanja vina ista kao ona koju traze kupci vina.
hehe, nemoj se ti brinut za to a ja ti garantiram da se niti jedna boca nece zamutiti.. Enjingijevo NITI JEDNO VINO IKADA nije bilo zamuceno u boci od posljedica nebistrenja i nefiltracije!ali da sa cepovima ima problema, to definitivno stoji ali to nema ama bas nikakve veze sa bistrenjem.
s ovime se cak mogu i sloziti pa tako nije isto kada prodajes vino po npr. 15 kn u rinfuzi ili 25 u boci jer ih sigurno ne prodajes vinskim frikovima koji ZNAJU sto je "prihvatljivo" zamucenje vina od bjelancevina, sto je talog vina (od kvasaca, od talozenja boje crnjaka, itd.) a sto je lose i pokvareno vino uslijed zamucenja..odi u Naturavino i okreni svaku bocu svakog vinara pa mi reci da ljudi to ne zele piti jer im ne valja.. ah, ti danasnji "vinski standardi"..
ne slazem se. ja redovito u plodinama cekiram njegova vina i sva imaju preciptirane bjelancevine. A to sto ti garantiras za svoja vina je presmiono jer se svakome moze desiti. Pogotovo je presmiono s obzirom da si sam svjestan da se svakome mogu desiti pocetnicke greske, tako i tebi. A i desile su se...
A koji standardi onda vrijede? Povrsnost? Prirodnost? Sta je prirodnost? Vinifikacija u hladnom celiku na kontroliranoj temperaturi? Zastita dusikom? Nebi rekao... Jedino sta je standard je vino. Dobro ili lose
To ti mislis da pripadas. Ili ti je drago da tvoja vina kusaju 20orica vinskih snobova koji puse filozofije ali isto tako ih i propagiraju. A zapravo im je znanje krhko kad se nadju pred casom, a da nemaju pojma sto bi upravo trebali kusati. Ti si uvjeren da je sve crno bijelo, ali nije to tako. Ja ti garantiram da vina kakva ti proizvodis su plod marketinga i nista vise. Ok, mozda i zanesenjaka koj probavaju nesto drugo, sto svakako pozdravljam. Samo ponavljam, u konacnici je bitno sta je u casi tj. butelji
Zadovoljan sam rizlingom, ove godine ima napokon zdrave kiseline.