Pitam te zato jer sam isprobavao i uspoređivao Laški i Chardonay koji su mi vrijali na QA-23. Laški mi ima duplo jači miris od Chardonnaya, neki fini slatkast miris po ružama i okus je ok ali mu je punoča kao ofarbana vodica ( imao je 14.6 % šečera). Za gemišt bude. A Chardonay ima jaču punoču i aromu ali mu je miris slab. Ja više volim aromatičnija vina, pa ču vjerovatno sljedeče godine koristili Siha-7 na Laškome , rekao si da je on bolji od Geg.Možda bi i Siha 7 valjala na Chardonnayu, želio bi lagani chardonay sa dobrim mirisom i aromom???Što vi mislite o tome???Ako vrijedi 228 za chardonnay onda bi trebala valjati i Siha 7.
Laški mi ima duplo jači miris od Chardonnaya, neki fini slatkast miris po ružama
Probaj radije sa SIHA Variofermom ili WhiteAromeom. Ne znam kak se 7ica ponasa na chardonnayu. Ja sam ti 7icu koristio na grasevini i rajnskom. Slijedece godine cu imat nesto vise grasevine pa cu direktno moci usporediti 7 vs. CEG. Iako sudeci po vinima unazad 3 godine, 7ica na grasevini je pun pogodak cak i ove godine koja je bila slaba.Na rajnskom mi se nije tako dobro pokazala kao prosle godine, ali treba mu jos dat vremena za neke konkretne zakljucke.Ovo boldano mi nije jasno?
Pricekaj jos malo kad se stabilizira. Jel ti je svake godine tak ispala ili samo ove?
prijatelju kak ti grasevina moze imati miris po ruzama.. mozda ja to ne razumijem ali po meni je to totalno promaseni izbor kvasaca..