Hoce hoce. Naravno, ja si nesto odlucim, a trgovci to nemaju na lageru. Sad imam trojbu izmedju 299, L2056 i BDXa.
Evo gospodicna iz Pa-vina se kune u 299 na Frankovki pa cu ju poslusat ove godine.
A ma bit ce valjda ok. Po onom sto sam citao za taj kvasac daje vina mekseg karaktera na koji ciljam ove godine s frankovkom. Iako bi bio sretniji sa SIHOM 8, ali kad je nemaju u Kokotu, a u Agro Petru imaju bezobrazne cijene pa mi ne pada na pamet ostavljat im lovu+kaj je ni oni nemaju na lageru.
siha cryarome
za zeleni silvanac budem koistil uvaferm 228 ili siha cryarome, makar mi obadva zgledaju jednak
Uvaferm 228 is a specially selected active dry yeast witch succinct effect on variety typicity and regional character. Very suitable for Riesling and Muscat varieties.good cold fermentation characteristicsstrong ß-glucosidase activityrapid start of fermentation, controlled, reliable final fermentationlow formation of undesirable fermentation by-products
SIHA Active Yeast 7 (Riesling yeast) is a pure, highly active dry concentrate of natural wine yeast which has been isolated from German Riesling must in long years of selection.flavour yeast, terpen liberating, high ß-glucosidase activitysupports the aroma profile of the variety like tropical fruit, ananas and citruscapability to produce very varied wines because the typical bouquet of the sort and location is accentuated
ovo koristi Miklauzic za sva svoja bijela vina i valjda je zadovoljan makar za taj kvasac treba imati bolje uvjete i hladenje jer mu je specijalnost vrenje na nizim temperaturama, inace nema previse smisla..