ja idem koju godinicu čist prirodno,pa ak nem zadovoljan polučenim rezultatom onda mjenjam tehnologiju
kaj mislite o sljedecoj kombinaciji za zeleni silvanac:siha activ 7siha proferm H+2 i eventualno optiwhite+ nisam nikad sihu koristil do sad ni optiwhite ?
Odlicno. Zagarantirano dobar rezultat.
Riba kaj ti znaci cist pridrodno? Kakvo ti je stanje u vinogradu, bude berba zdravoga grozdja ili ....? Pitam jer ova godina mi izgleda totalno u banani i mozda bi bilo dobro na nekoj kolicini koristiti i selekcionirane kvasce.Pozdrav.
nemam ama baš nikakovih problema sa botritisom,super zdravo.probal bum ove godine,znači fermenrtaciju na divljim kvascima bez dodatka ičega.Berbu planiram oko 01.10.,a nebu to baš pretjerana kolićina oko 80-1oo litri,pa ak se i kaj desi bumo nekak spili
dali je netko pokušao raditi graševinu sa fermiblanc arome kvascom.vrlo aromatičan kvasac po osipu neznam bi li ga pametno bilo koristit u ovakvoj godini.
.koja je cijena za te kvasce? ..meni bi trebalo za 500 litara z. silvanca....vrenje bi se odvijalo u drvenoj bacvi..tak da mislim da je tesko da ga uspijem hladiti (npr. ledom)..pa me zanima dal je to hlađenje nužno ili ne? ..ili mi dajte savjet za vrenje zelenog silvanca u drvenoj bacvi..(prosle godine smo koristili neki kvasac od uvaferm neznam koji broj pa se nakon mjesec dana pocel pojavljivati H2S - dal je imalo utjecaj na to kaj nije bil mošt hlađen ili je bilo premalo hrane za kvasce?)hvala
mislim da nisam bio jasan pa evo nekoliko primjera :uvaferm cs-2 citrus arome,228isto naglašene arome o fermolovi pripravcima da ne pričam.do sad godinama korišten ceg(prije toga kvasci iz vinogr.) i bio sam vrlo zadovoljan.zanimaju me mišljenja onih koji od grašice prave vino a ne da im je ona 2-3 sorta . kak vele moji međaši-nije me briga samo bi štel znati-
Polirani inoks Zottel sa 2 pipe i nultim ispustom, 300 litara za 280 eura.
SIHA 7. Prosle godine, uz jebeno grozdje, jeben rezultat. Ove godine, TESKO iznad kvalitetnog vina...
ma daj, pa nije sad bas tak katastrofalno..!?