Pa po meni je to lose. Jer pazi sta ce se desit. Takvo vino ce stavit u boce i na police. Ljudi ce kupovat takav skrlet jer se sve vise radi na promociji istog i bas me zanima kaj ce misliti o takvom vinu. Sami sebi si radimo antireklamu, pogotovo jer ljudi van Moslavine uz skrlet vezu Marka i eventualno Miksu.Miksa po meni pametnije postupa sa skrletom i njegovi lanjski su uvijek dovoljno svjezi i ugodni za popiti bez obzira kaj imaju godinu dana na grbaci. Sto se drugog dijela posta tice, ne brini, znas i sam da ja nisam toliko opcinjen skrletom i da sigurno necu ici na neko ogromno prosirenje nasada pa kao takav ni nisam neki faktor na trzistu ili prici o brendiranju. Za mene je skrlet samo vino kao i svako drugo, ali nista vise od toga. Prisjeti se samo kakva je situacija bila s Malvazijom prije 10ak godina, a kakva je sada. I ona je glasila za vino koje brzo stari, a pogledaj kakvih ih sve danas ima.
Ti i jnix ste skocili na moj post zato kaj ste si dobri s njim i sto mislite da je jedini nacin proizvest dobar skrlet ovaj kako ga Marko radi. A mozda i zbog nekog drugog razloga, to sami znate...
Zao mi je kaj u Kutini niste probali Marosevicev skrlet jer to je iz proslogodisnje berbe daleko najbolji skrlet u Moslavini.I glupo mi je u pricu ubacivati portugizac kad sam vec ranije naveo primjer malvazije, a nijedan od vas dvojice se to nije udostojio komentirati. Jer moje je misljenje da je to pravi put i da isto tako trebamo raditi na skrletu kao sto su Istrijani radili na Malvaziji.
Pa tako ce biti i sa skrletom. Vecina ce biti leprsava i svjeza, ali to ne znaci da se ne moze od skrleta dobiti kompleksnije vino koji bi mozda moglo docekati slj zimu. Vecina enologa s kojima sam ja komunicirao rekli su NE bistrenju i filtriranju netom nakon zavrsene fermentacije Strucnjaci iz nekog podrucja znanosti ne moraju se nuzno slagati oko iste stvari.Spomenuo sam Istru upravo iz razloga sto se u Moslavini pocelo znacajnije raditi na promidzbi turizma, obicaja, jela i pica pa isto tako i skrleta. Kako sam ovo ljeto bio u Istri probao stvarno razlicitih malvazija, od gotovo nepitkih pa do odlicnih. Mislim da skrlet isto mora biti u razno raznim varijantama od laganih vocnih (kakvi su vecina) do nesto kompleksnijih, jaceg tijela itd.. Istra bi nam trebala biti uzor i model prema kojem bi trebali razvijat nasu vinsku pricu. Opet ponavljam, to je moje osobno misljenje...
evo mc ozy, http://preglednik.arkod.hr/lpis/viewer.jsp nije lose i dobro se vide parcele
Pa Trdenica, sami smo bili. Pod njih sam mislio na Tomu i Kresu. Pricali smo o plasmanima vina, zajednickom nastupanju na trzistu pogotovo sa Skrletom, kupnji repromaterijala, strojnog prstena. Slican model po kojem funkcioniraju Medjimurci..