Naje..... moji goričari!!Kak sad zgleda berba je u prvoj dekadi 9. mj.Nego,jedno pitanje za one koji su ovih dana izvršili folijarnu prihranu,s čime i u kojoj koncentraciji?Imali kakovog efekta?S obzirom na ranije rokove berbe,jeli za to prekasno,na ovim našim krvavim podravskim peskima!Hvala
Sutra zalijevam mladi rizling, 2. god., onaj što je dobio mraz, a sad se suše dva/tri donja lista. Na pijesku je. Traminac sađen ove godine drži se dobro.Obično kad ja zalijem, udare kiše. Daj Bože da ovo cimanje uspije !Dijelovi vinograda zbilja djeluju umorno od ove suše. Ima dosta grozdova sprženih suncem.12. VIII. Nema kiše, niti izgleda da će je biti. Suše se šume po rubovima, paprat uz putove, kuruze odozdo. Cesta prema vinogradu puna je lišća. Rijeka Krapina izgleda šaljivo, probija trava s dna kroz ono malo vode, potok Bistrica možeš pregaziti u cipelama s kamena na kamen, a većim dijelom trava sa strane potpuno je zarasla korito.
Trenutno sam na godišnjem tako da neznam kakvo je stanje u vinogradu.Do kad pred berbu se smije tretirati sa Drin-om.Vracam se za tjedan dana, ima li smisla tretirati ili ostaviti takvo do berbe.
http://www.evarazdin.hr/uskoro-ce-elemenetarna-nepogoda-susa-biti-proglasena-i-u-varazdinskoj-zupaniji/
Ja ne vidim nikakve koristi od proglašenja elementarne nepogode. Jedna rečenica više na papiru a ljudi buju se kak i inače pokušali sami snaći i preživjeti....Onaj tko računa na pomoć od države već je sada propao...