Potpis na Razora. Zadnjih 2-3 dana imam osjecaj kako da sam na mediteranu, suh vruc zrak i isto takav povjetarac. U 6om i 7om mjesecu bilo je vruce i vlazno sto je mozda bilo i teze podnositi, ali sad je suho i jos toplije. Mediteran na kontinentu i zato se uopce nebi cudio da cemo kroz 20ak godine mijenjati kultivare vinove loze tu kod nas na kontinentu. Uvjeren sam da cu i ja imat Plavac mali u podrumu iz svog nasada.
Neće,Zagorac, ništa država isplatiti. Jedva imaju za plaće državnih službenika, mirovine i kredite! Proglašena je i u mojoj županiji elementarna nepogoda, no koja korist Općina ide na županiju, županija na državu, država nema...No, evo još jedan fenomen, danas u 17h, otkada se bilježe mjerenja na Bilogori, par km istok- jugoistok od moje pozicije, mjerna postaja Bilogora DHMZ, 40°C i 20 %vlage uz južni vjetar. Nemate se gdje skloniti, vani je užas, u hladu nema hlada jer puše vrući vjetar, u objektu zatvoreni jedino uz puno hladnih napitaka Nikada, baš nikada nisam ovo još doživio, ovo je za povijest. Trebao bi se mjesec zvati listopad, a ne kolovoz, sve se živo suši, pijesak totalni, drveća, voćke, loza sve žuto, smeđe. Suši se ambrozija, to nikada još nisam vidio