Koshpa mozes ici i na deset ako imas love i vremena na svim je tim izlozbama 'isti hurac' Nagrade se dodjeljuju kao priznanje za sponzorstvo.
to ne mora imati veze sa time da su neki pretplaceni na medalje jer medalje nisu ogranicene, moze je dobiti svatko ali njih nekolicina ih dobije uvijek..
ne želit shvatiti ili nemrete, nisu sve izložbe isti dan kao što ni vaša vina nisu ista u 1. ili 6.mj, kao što čepovi nisu svi dobri...skoro na svakoj izložbi sam svjedok loše ocjene od nekog vinara radi samo čepa na toj butelji koja se kuša...tu istina zamjeram komisiji što ne probaju drugu butelju jer i nosimo po 3-6 ,,...ne mislim na sve komisije jer neke upravo provjeravaju tako... ova rasprava ne vodi nikud, jer vidim da neki misle da su bili zakinuti i sad misle da su sve izložbe i ljudi podkupljeni ....uvjek postoji između nekih lokalnih vinara zavist i onda je to element da se misli da ti je on nešt namjestio... sve je politika i stranačje krivo ....ak onaj iz druge stranke bolje prođe odma je nešt podkupio ili varao... ponovit ću još samo jednom , ne ocjenjuje vino tvoj susjed nego najmanje 5 enologa, čovjek koji je ljubomoran nek ne ide na nikakva takmičenja, mislim uopće pa i sportska jer nemre podnjet poraz...
U Virju, nakon ocjenjivanja , a prije izložbe, zlatne medalje se komisijski provjeravaju u vinogradu tj. podrumu.
Moslavac, jnix, a mozda i netko drugi ja vas iskreno ne razumijem zbog cega ste vi protiv ideje da se uzimlju uzorci komisijski i anonimno/kodirano Mora da tu postoje neki posebni razlozi Nije cisto samo filozofiranje