VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 20:16:28

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Izložbe i ocjenjivanje vina
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 101 Dolje Ispis
Autor Tema: Izložbe i ocjenjivanje vina  (Posjeta: 791779 puta)
ozren007
Novak
**

Email
« Odgovor #195 na: 18 Siječnja, 2010, 12:04:02 »

ja probao........... niti na jednoj nisam nikoga poznao niti imao kakve veze...........na jednoj dobio zlato na drugoj broncu.............pa se ti misli.......ja bi rekao zlatna sredina...........
Evidentirano

Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #196 na: 18 Siječnja, 2010, 12:19:51 »

Tak je bilo nama prosle godine za rajnski rizling. U Madjarskoj i Topolovcu dobili zlato, u Kutini i Daruvaru neko srebro.
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #197 na: 18 Siječnja, 2010, 13:58:52 »

Koshpa mozes ici i na deset ako imas love i vremena  ;D na svim je tim izlozbama 'isti hurac'  ??? Nagrade se dodjeljuju kao priznanje za sponzorstvo.
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #198 na: 18 Siječnja, 2010, 14:12:08 »

ne želit shvatiti ili nemrete,   nisu sve izložbe isti dan kao što ni vaša vina nisu ista u 1. ili 6.mj,
 kao što čepovi nisu svi dobri...skoro na svakoj izložbi sam svjedok loše ocjene od nekog vinara radi samo čepa na toj butelji koja se kuša...tu istina zamjeram komisiji što ne probaju drugu butelju jer i nosimo po 3-6 ,,...ne mislim na sve komisije jer neke upravo provjeravaju tako... 
ova rasprava ne vodi nikud, jer vidim da neki misle da su bili zakinuti i sad misle da su sve izložbe i ljudi podkupljeni ....uvjek postoji između nekih lokalnih vinara zavist i onda je to element da se misli da ti je on nešt namjestio... sve je politika i stranačje krivo ....ak onaj iz druge stranke bolje prođe odma je nešt podkupio ili varao...  :D

ponovit ću još samo jednom ,    ne ocjenjuje vino tvoj susjed  ;) nego najmanje 5 enologa, čovjek koji je ljubomoran nek ne ide na nikakva takmičenja, mislim uopće pa i sportska jer nemre podnjet poraz... :'(
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #199 na: 18 Siječnja, 2010, 14:24:15 »

jnix ti si pametan covjek, forumas i inovator zbog cega si ti protiv da se uzorci uzimlju komisijski? Ako ja imam vino za koje mislim da bih moglo poluciti medalje ili diplome zasto nebih sam pozvao/insistirao komisiju da se uvjeri da je to moje sto donosim i da toga imam 100, 200 ili neznam koliko stotina litara, da je za mene & prijatelje ili za prodaju.
Ciste karte duga ljubav i sjajna medalja da sjajnija nemoze biti.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #200 na: 18 Siječnja, 2010, 14:28:30 »

ma,se je to ok prijatelj jnix.moj post nije ni isel u tom pravcu ,nego samo sam stel reci, kak se mores dicit necim kaj nije tvoje.to mi je van pameti >:(
Evidentirano
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #201 na: 18 Siječnja, 2010, 14:41:56 »

Koshpa mozes ici i na deset ako imas love i vremena  ;D na svim je tim izlozbama 'isti hurac'  ??? Nagrade se dodjeljuju kao priznanje za sponzorstvo.

Gledaj, svi imate pravo u neku ruku.

Jnix, ako sam ja predsjednik udruge vinara koja organizira izložbu vina, na kraju ocjenjivanja radi se tablica sa postignutim rezultatom. Ja kao utjecajan vinar dogovorim sa predsjednikom komisije za ocjenjivanje (enolog) da mi malo podeblja ocjenu kako bi dobio zlato. Ovo je vrlo moguće da se radi, kako i sami kažete...

S druge strane, dobro veli jnix, mi koji smo neutjecajni, koji nosimo svoj trud na ocjenjivanje vjerojatno nećemo biti zakinuti za ocjenu, već je ta ocjena trenutno stanje našeg vina i tu nas treba zanimati isključivo naš postignut rezultat, a ne rezultat susjeda.

Koshpa, isto tako vinar nosi vino na dva ocjenjivanja (u razmaku od 2 dana), na jednom dobije zlato sa 18,5 bodova, a na drugom srebro sa 16,2 boda. Kako je to moguće? Komisija na prvom ocjenjivanju sačinjavala je 5 enologa, a na drugom također 5, od toga su 3 bili i na prvom ocjenjivanju? Dobro, možda je tu do čepa, ali opet otvara sumnju...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #202 na: 18 Siječnja, 2010, 14:49:06 »

kuzim ja da jnix ima mene potajno na piku.. 8) ne pricam ja o tome ali sam bio razocaran zbog mnogih stvari i nelogicnosti oko moje ocjene ali to sad nije bitno, preslo me to. ali jos uvijek stojim iza toga kako se radi i ocjenjuje u kutini i ko tamo dobiva medalje, to se zna i u okolici je to javna tajna da su zlata rezervirana za glavonje (amaterske vinare sa 100tinjak trsova!) iz siska i kutine i jakih (drzavnih) firmi ali necu o imenima.. nema to veze sa time kakvu sam ja ocjenu dobio prosle godine na izlozbi, ja sam za to saznao jos prije par godina u razgovoru sa nekoliko vinara kojima vjerujem i to se do sada pokazalo kao pravilo i istina. jos jednom ponavljam, meni osobno je sada svejedno ali ipak se pomalo razocaras kada 20ak ljudi izrazito pohvali tvoje vino, neki cak i slovenci, a onda ti ga zbog uistinu idiotskog razloga odbace na ocjenjivanju.. to ne mora imati veze sa time da su neki pretplaceni na medalje jer medalje nisu ogranicene, moze je dobiti svatko ali njih nekolicina ih dobije uvijek.. >:(
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Email
« Odgovor #203 na: 18 Siječnja, 2010, 14:54:10 »

to ne mora imati veze sa time da su neki pretplaceni na medalje jer medalje nisu ogranicene, moze je dobiti svatko ali njih nekolicina ih dobije uvijek.. >:(

Neka dobiju uvijek...to nije tvoja/moja briga. Naša briga je da i mi  kvalitetom svog vina dobijemo dobru medalju!

Kao što i sam kažeš, medalje nisu ograničene, daj Bože da se na izložbi od 100 uzoraka pojavi 80 zlata!
Evidentirano

u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #204 na: 18 Siječnja, 2010, 16:47:08 »

ne želit shvatiti ili nemrete,   nisu sve izložbe isti dan kao što ni vaša vina nisu ista u 1. ili 6.mj,
 kao što čepovi nisu svi dobri...skoro na svakoj izložbi sam svjedok loše ocjene od nekog vinara radi samo čepa na toj butelji koja se kuša...tu istina zamjeram komisiji što ne probaju drugu butelju jer i nosimo po 3-6 ,,...ne mislim na sve komisije jer neke upravo provjeravaju tako... 
ova rasprava ne vodi nikud, jer vidim da neki misle da su bili zakinuti i sad misle da su sve izložbe i ljudi podkupljeni ....uvjek postoji između nekih lokalnih vinara zavist i onda je to element da se misli da ti je on nešt namjestio... sve je politika i stranačje krivo ....ak onaj iz druge stranke bolje prođe odma je nešt podkupio ili varao...  :D

ponovit ću još samo jednom ,    ne ocjenjuje vino tvoj susjed  ;) nego najmanje 5 enologa, čovjek koji je ljubomoran nek ne ide na nikakva takmičenja, mislim uopće pa i sportska jer nemre podnjet poraz... :'(
Jinx ti malo naivno gledas sve to. ;) Vec gotovo 10ak godinama sudjelujemo na izlozbi u KT i znamo kako se stvari odvijaju ovdje. Od kupovine jakih slavonskih predikata pa do otvaranja butelja koje su vec zaprimljene. Za druge izlozbe necu nista pricati, ali znam kakvo je stanje kod nas. Daj mi odgovori jednu stvar, kako je moguce da neki uzorak bude ocijenjen sa ocjenom 18,01 ::) ??? Sta netko ima tako istancan okus, njuh da moze vino ocijeniti u stotinku? Zasto onda nema ocjene 17,77 vec samo kad se radi o zlatima i to sve redom sponzora izlozbe.
Slican je slucaj sa ocjenom etiketa. Zato je po meni dobro ici na par izlozbi cisto zbog objektivnosti...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #205 na: 18 Siječnja, 2010, 16:52:44 »

u kutini se odredenim ljudima (sponzorima) ide na ruku da uvijek kupe medalje, i to obicno one zlatne i to je jednostavno tako i to tamo znaju svi..
Evidentirano

musher
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #206 na: 18 Siječnja, 2010, 17:44:32 »

U Virju, nakon ocjenjivanja , a prije izložbe, zlatne medalje se komisijski provjeravaju u vinogradu tj. podrumu.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #207 na: 18 Siječnja, 2010, 18:00:54 »

U Virju, nakon ocjenjivanja , a prije izložbe, zlatne medalje se komisijski provjeravaju u vinogradu tj. podrumu.
E to je posao. ;) Tako bi svugdje trebalo biti. :)
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #208 na: 18 Siječnja, 2010, 18:29:11 »

Moslavac, jnix, a mozda i netko drugi ja vas iskreno ne razumijem  ;D  :o  zbog cega ste vi protiv ideje da se uzimlju uzorci komisijski i anonimno/kodirano ??? Mora da tu postoje neki posebni razlozi  ??? ;) Nije cisto samo filozofiranje  ;) :o ::)
Evidentirano
Moslavac
Novak
**

Email
« Odgovor #209 na: 18 Siječnja, 2010, 18:32:34 »

Moslavac, jnix, a mozda i netko drugi ja vas iskreno ne razumijem  ;D  :o  zbog cega ste vi protiv ideje da se uzimlju uzorci komisijski i anonimno/kodirano ??? Mora da tu postoje neki posebni razlozi  ??? ;) Nije cisto samo filozofiranje  ;) :o ::)

ja nemam baš ništa protiv tog prijedloga... s time ćeš samo eliminirati one "demižon vinare", odnosno one koji kemijaju sa tuđim i svojim vinom. Nećeš eliminirati kako veli Ivan "sponzorske vinare"
Evidentirano

u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
 Str: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 101 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!