Luka dal si možda to bio ti s ledenom berbom u nedelju u plodovima zemlje.
Çini mi se da su u plodovima zemlje rekli da su sladori oko 130 Oe ! Nije li to pre malo za ledenu berbu ??
Ne...čini mi se da je bio prilog iz Iloka ako se ne varam...
@mislim da je največa fora sa rizlingom stupanj zaraženosti botritisom.......Meni je rizling bio zaražen botritisom oko15-20% i ja sam bio očajan zbog toga jer prošle sezone sam imao vrlo malo botritisa.Nikad nebi rekao da je to poželjno.
nije to baš tako jednostavno, ovisi u kojoj je fazi zaražen , da li je tretiran protiv botritisa ...i kad, znači ne se držat sada po ovim zaključcima da ga mora biti (botritisa) i da moraš biti sretan zbog toga
Zadnje tretiranje protiv botritisa je bilo 24.08 sa switchem.Poslije tog tretiranja se počeo javljati botritis,te me to još više razljutilo,a brao sam 3.10.
imam 800 rizlinga sađenog 2004 god. prvu godinu kad sam ga brao imao je 30-40% botritisa i ja nisam bio zadovoljan, najbolje mi se pokazao kad je do 10% botritisa.Mislim da je najvažnija ipak stvar kakav je klon, moj je dobar tipičan, a prijatelj ima klonkoji je u nekim godinama izvrtan a nekad nema veze s rizlingom(on zna sa vinom) tak da nije stvar sa podrumarenjem
i držanje na talogu(još ga nisam skinuo s taloga)