kaj leto dan nebumo mogli niš kupiti???!!!
Zovi ti onda komunalnog redara da napravi zapisnik i pokrene službenu proceduru jer za par godina nebuš mogel do trsja
,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)
Quote from: Lovro - Varaždin on 19 Travnja, 2010, 17:07:58,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)Lovro neznam točno na što si mislio pod gradnjom,ja sam za klet dobio da mora biti najmanje 5m.od ceste.
,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)Lovro neznam točno na što si mislio pod gradnjom,ja sam za klet dobio da mora biti najmanje 5m.od ceste.
Cesta je općinsko vlasništvo. Stara klijet im je isto napravljena točno uz kamen. Napadaju nas sve koji idemo tim putem. Ne bi htjela svađu, ali kak na miran način? Malo sam surfala ali nigdje nisam našla koliko točno mora biti udaljenost ograde i vikendice od makadama.Ogradu od strane moje parcele su postavili na međi, koja nije službeno utvrđena.Naime radi se o jednoj čestici na kojoj sam ja vlasnik, a oni su kupili dio koji ima više vlasnika, a nisu to prenijeli na sebe. Probala sam mirnim putem, tražeći da dogovorno pozovemo mjernika da izmjeri, dobila sam odgovor : A tko si ti da bi meni među pokazivala?". Što je najbolje vlasnik je u Njemačkoj, nema potomaka, a stara mater koja je bila u Švabiji čistačica vodi poslove. Kad pogledam s te strane nije mi se sila svaditi sa babom koja je cijeli život švapska dreka prala, ( nije na mom nivou) ali kaj da delam kad mi brani pristup na moje. Cesta je točno do moje parcele, a dalje ostali imaju pravo prolaza.
Kad smo prije četiri godine vidjeli taj zapušteni komad zemlje, odmah smo dogovorili kupnju.Sa dvije strane šuma,s jedne strane cesta i jedan susjed.Pozvali smo mjernika (naravno, došli smo svi, vlasnici šume, susjed i mi). Bili smo sigurni da zemljište pravokutnog oblika. Međutim, mjernik je dokazao da je dio te parcele susjedovo, oko 20m2, 5x4mSusjed je odmah rekao da nam to poklanja pa smo morali k javnom biljezniku ovjeriti izjavu: ja ,...adresa,OIB , prihvaćam da mi taj i taj pokloni taj.. dio te..zemlje. Naravno i susjed je morao ovjeriti svoju izjavu o poklanjanju.Nakon nekoliko mjeseci dobili smo poštom da je sve u redu ali da donesemo nove izjave potvrđene kod javnog bilježnika.Valjda nisu vjeroveli da je to moguće, da susjed susjedu nešto pokloni.