VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 17:07:23

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  O nama
| | |-+  Imovinsko-pravni poslovi, legalizacija klijeti, kućica, vikendica,....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 Dolje Ispis
Autor Tema: Imovinsko-pravni poslovi, legalizacija klijeti, kućica, vikendica,....  (Posjeta: 109024 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #45 na: 26 Siječnja, 2010, 22:04:11 »

znaci tak, kak sam si i mislil.no najbolje od svega mi je to kaj su nas stoljecima kojekakvi turci i tatari steli pokorit + nekaj domacih,a mi smo zadnjh par let od samostalnosti uspeli rasprodati,ajd brat bratu bar trecinu Croatije.kaj nismo bas pravi ;)
Evidentirano
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #46 na: 26 Siječnja, 2010, 23:02:55 »

kaj leto dan nebumo mogli niš kupiti???!!!

Ne, nego će vjerojatno za godinu dana odgoditi posredovanje agencije.
Kao za pušenje. ;D
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #47 na: 27 Siječnja, 2010, 18:40:46 »

Danas sam čuo da vlada neda odobrenje za osnivanje agencije zbog financijske krize.
Evidentirano

I onda neš pil
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #48 na: 17 Travnja, 2010, 19:23:35 »

ovak, kolege vinogradari, pozdrav
Imam problem sa jednom susedom na bregu, zapravo ne samo ja neg svi vinogradari koji smo u tom krugu
Prije nego krenem opisivat situaciju / problem na bregu molio bih definiciju služnog puta koji je ucrtan u mapama i koliko cm treba ostaviti od ruba tog služnog puta-odnosno kolka treba biti bankina
Kasnije bum stavil slike da vidite u čemu je problem
Bilo bi idealno kad bi se našel kakav geodeta/mjernik ovdje na forumu ili netko ko je imal sličan problem
Evidentirano
orlando
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #49 na: 18 Travnja, 2010, 06:35:51 »

Najbitnija stvar je da je taj služni put ucrtan na katastarskoj karti ako je tada vidi tko je vlasnik,ako je vlasnik RH onda zovi komunalnog redara i napravite prijavu ako se taj susjed inati i neće to urediti.
Moguće da je i put privatna čestica onda su druge procedure,
Evidentirano

Štakorovečki breg
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #50 na: 19 Travnja, 2010, 17:07:58 »

evo najnoviji update :D
put je u općinskom vlasništvu, ucrtan gruntovno i na katastru, izmjerena širina puta po papirima treba biti od 3 do 3,5 metara,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)
znači - NEMA PRAVA SLU®NOSTI - put je općinski i mogu kaj hoću vozit pa i labudicu do parcele
Njezina obrež se zarušava na cestu - mogu tražit sanaciju iste , mogu tražit da makne sidra od stupova jer su na cesti, mora srušiti balkon koji je na cesti
Naravno da ih ne budem maltretiral da sve to rade jer me to ne smeta i ne boli...ali užival budem kad joj budem u oči gledal i govoril da je prisvojila i suzila put i ograničila moja građanska prava ;D, zakon je doslovno na mojoj strani
E da, kamion je širine 2,5 metara a minimalna širina na suženju je 3 metra
Evidentirano
orlando
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #51 na: 19 Travnja, 2010, 19:38:21 »

Zovi ti onda komunalnog redara da napravi zapisnik i pokrene službenu proceduru jer za par godina nebuš mogel do trsja
Evidentirano

Štakorovečki breg
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #52 na: 19 Travnja, 2010, 21:36:54 »

Zovi ti onda komunalnog redara da napravi zapisnik i pokrene službenu proceduru jer za par godina nebuš mogel do trsja

budem videl kak se cijenjena gospođa bude postavila prema meni kad joj priopćim moju radosnu vijest i kaj je i koliko je spremna poduzeti na rješavanju problema, uglavnom, bit ćete obavješteni ;D
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #53 na: 20 Travnja, 2010, 07:30:34 »

,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)

Lovro neznam točno na što si mislio pod gradnjom,ja sam za klet dobio da mora biti najmanje 5m.od ceste.
Evidentirano

I onda neš pil
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #54 na: 20 Travnja, 2010, 09:11:05 »

,sad ovaj koji mi je gledal u geoizmjeri nije bil siguran kolko od ceste se smije gradit (jer vinograd je ograda po službenom)

Lovro neznam točno na što si mislio pod gradnjom,ja sam za klet dobio da mora biti najmanje 5m.od ceste.

objašnjeno mi je da je vinograd "ograda" i kao takva građevina sigurno mora bit udaljena od ceste puta, sigurno nije isto za šumski put, makadam, asvaltirani kolnik isl
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #55 na: 25 Svibnja, 2010, 06:36:43 »

Dečki imam sličan problem. Napravili su vikendicu pol metra od makadama i još posadili živicu ispred vikendice.Sad rade ogradu točno uz kamen na cesti. Cesta je općinsko vlasništvo. Stara klijet im je isto napravljena točno uz kamen. Napadaju nas sve koji idemo tim putem. Ne bi htjela svađu, ali kak na miran način? Malo sam surfala ali nigdje nisam našla koliko točno mora biti udaljenost ograde i vikendice od makadama.Ogradu od strane moje parcele su postavili na međi, koja nije službeno utvrđena.Naime radi se o jednoj čestici na kojoj sam ja vlasnik, a oni su kupili dio koji ima više vlasnika, a nisu to prenijeli na sebe. Probala sam  mirnim putem, tražeći da dogovorno pozovemo mjernika da izmjeri, dobila sam odgovor : A tko si ti da  bi meni među pokazivala?".  Što je najbolje vlasnik je u Njemačkoj, nema potomaka, a stara mater koja je bila u Švabiji čistačica vodi poslove. Kad pogledam s te strane nije mi se sila svaditi sa babom koja je cijeli život švapska dreka prala, ( nije na mom nivou) ali kaj da delam kad mi brani pristup na moje. Cesta je točno do moje parcele, a dalje ostali imaju pravo prolaza.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #56 na: 25 Svibnja, 2010, 07:23:44 »

Cesta je općinsko vlasništvo. Stara klijet im je isto napravljena točno uz kamen. Napadaju nas sve koji idemo tim putem. Ne bi htjela svađu, ali kak na miran način? Malo sam surfala ali nigdje nisam našla koliko točno mora biti udaljenost ograde i vikendice od makadama.Ogradu od strane moje parcele su postavili na međi, koja nije službeno utvrđena.Naime radi se o jednoj čestici na kojoj sam ja vlasnik, a oni su kupili dio koji ima više vlasnika, a nisu to prenijeli na sebe. Probala sam  mirnim putem, tražeći da dogovorno pozovemo mjernika da izmjeri, dobila sam odgovor : A tko si ti da  bi meni među pokazivala?".  Što je najbolje vlasnik je u Njemačkoj, nema potomaka, a stara mater koja je bila u Švabiji čistačica vodi poslove. Kad pogledam s te strane nije mi se sila svaditi sa babom koja je cijeli život švapska dreka prala, ( nije na mom nivou) ali kaj da delam kad mi brani pristup na moje. Cesta je točno do moje parcele, a dalje ostali imaju pravo prolaza.
Ak je cesta općinsko vlasništvo i ak vam brane prolaz,najbolje se raspitati u toj općini za tu cestu,koliko po zakonu smije biti udaljena građevina makar se po selima gradi ko kak stigne,znam kod sebe  ;D i kad bi bilo sve po zakonu pola bi trebalo porušiti i kuća i ograda  ;D srećom kaj svi to znamo pa je prešutni mir  ;) Mjernika možeš i sama pozvati,postoji i građevinska inspekcija,da se riješiti,samo treba živaca i novaca  :-\
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #57 na: 25 Svibnja, 2010, 11:42:36 »

Bila sam danas kod mjernika, neće izaći ako nismo oboje prisutni, a ovaj neće čuti za mjernika. Bumo vidli kaj bu dalje.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
jadranka
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #58 na: 25 Svibnja, 2010, 17:10:10 »

Kad smo prije četiri godine vidjeli taj zapušteni komad zemlje, odmah smo dogovorili kupnju.Sa dvije strane šuma,s jedne strane cesta i jedan susjed.
Pozvali smo mjernika (naravno, došli smo svi, vlasnici šume, susjed i mi).
Bili smo sigurni da zemljište pravokutnog oblika.
Međutim, mjernik je dokazao da je dio te parcele susjedovo, oko 20m2,  5x4m
Susjed je odmah rekao da nam to poklanja pa smo morali k javnom biljezniku ovjeriti izjavu: ja ,...adresa,OIB , prihvaćam da mi taj i taj pokloni taj.. dio te..zemlje.
Naravno i susjed je morao ovjeriti svoju izjavu o poklanjanju.
Nakon nekoliko mjeseci dobili smo poštom da je sve u redu ali da  donesemo nove izjave potvrđene kod javnog bilježnika.
Valjda nisu vjeroveli da je to moguće, da susjed susjedu nešto pokloni.
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #59 na: 25 Svibnja, 2010, 22:28:41 »

Kad smo prije četiri godine vidjeli taj zapušteni komad zemlje, odmah smo dogovorili kupnju.Sa dvije strane šuma,s jedne strane cesta i jedan susjed.
Pozvali smo mjernika (naravno, došli smo svi, vlasnici šume, susjed i mi).
Bili smo sigurni da zemljište pravokutnog oblika.
Međutim, mjernik je dokazao da je dio te parcele susjedovo, oko 20m2,  5x4m
Susjed je odmah rekao da nam to poklanja pa smo morali k javnom biljezniku ovjeriti izjavu: ja ,...adresa,OIB , prihvaćam da mi taj i taj pokloni taj.. dio te..zemlje.
Naravno i susjed je morao ovjeriti svoju izjavu o poklanjanju.
Nakon nekoliko mjeseci dobili smo poštom da je sve u redu ali da  donesemo nove izjave potvrđene kod javnog bilježnika.
Valjda nisu vjeroveli da je to moguće, da susjed susjedu nešto pokloni.

Lijep slučaj, ali mojoj susjedi smeta kaj je moja viksa malo veća od vikse njenog sina koji je uz put rečeno, morao u Švabiji oženiti ružnu švabicu da bi došao do love.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!