http://www.vecernji.hr/vijesti/zakon-pankreticu-oranicu-ne-mozete-ni-kupiti-ni-prodati-clanak-84392ima nekaj tu...međutim, to je sve ostalo samo na prijedlogu...
Ali i dalje ne razumijem... ja hoću kupiti zemlju od tebe? To više neide tak, nego odem u agenciju i tamo vidim di ima i koliko zemlje? Ko onda određuje cijenu zemlje? Lijepo piše u novinama da nemre to tak, da bu palo na ustavnom sudu jer je to zadiranje u privatnost
po takvom ak sam dobro skuzil:ja onda moram suseda otpeljat k njima da im proda zemlju po "valjda" njihovoj otkupnoj cijeni,a oni onda meni prodaju tu istu zemlju po nekoj "drugoj"prodajnoj cijeni.i normalno da bu se sused prije raspital po kolko je kod njih metar zemlje,a dalje onda zna se.ja normalno nikad nem dosel do te parcele jer bu covek skuzil da dela pusionu i da neko bu dobro zaradil na njemu.i vis ti kak se neko uvijek domisli na koji nacin mukte dojti do penez.
Ja sam gledao tu emisiju ... i nije baš sve na prijedlogu zapravo zakon je stupio na snago 1.1 o.g. samo je sad največa kvaka kaj nije prilagođen i agencija zapravo ne radi i sad smo u zrakopraznom prostoru "Vjerojatno" je taj zakon donešen zbog ulaska u EU .. da nas stranci baš 1ili2 godine ne kupe ili kolko je već iskamčen dogvor o moratoriju na poljoprivredno zemljište .... iako im baš previše ne vjerujem ... s obzirom kakve su nam spačke do sad napravili
Zakon je na snazi od 1.1.,agencija ima privremenu ravnateljicu kojoj je glavna riječ "moram naglasit"...Kaj se tiće prodaje zemljiša,ili kupnje,prodavatelj ili kupac nism siguran toćno,mora kod agencije prijaviti svoju želju,agencija raspisuje javni natjećaj...I još nekaj;do sad sam se ja s nekim dogovorio da ću kupit zemlju od njega, i kupio sam. Sad kupuje jači na natjećaju,ili ako je od kakvog možebitnog državnog interesa agencija kupuje zemlju. živo sranje. Taj zakon je dio EU prilagodbe, isto kak i onaj zakon za kotlove za rakiju!
Izgleda da ide zakon ponovo u Sabor, izmjene po hitnom postupku.Sve se odgađa za godinu dana.Nema nas u svijetu!!!!!!!
kaj leto dan nebumo mogli niš kupiti???!!!