Evo linka za nešto suprotno od prethodnih postova:http://www.advance.hr/video/v/buducnost-hrane-the-future-of-food-2004-dokumentarni-film-s-prijevodom/
Htio bih samo napomenuti da nekakvo naše Vijeće za GMO uglavnom zagovara GMO sjeme, a usput se one suzdržane, skeptične i sl. (kao i po pitanju EU) naziva konzervativnim i neobavještenim. Dakle, ta naša ekipa rado bi vidjela Monsantovo sjeme u RH (a vidjeli smo što se u praksi događa), a koji inače spada u 10 najomraženijih korporacija na svijetu. U SAD-u, za one kojima se ne da gledati film, GMO sjeme je , uza suludo patentiranje života, dovelo do toga da samo četiri kompanije isporučuju preko 90% poljoprivrednih proizvoda.
Problem je koristiti ali isto tako i ne koristiti herbicide u poljoprivredi. Ako se kukuruz dok je u 3-5 listu ne pošprica protiv drača, drač preraste kukuruz a urod je duplo manji, ponekad se čak 2 puta treba špricati protiv drača. Ako se kukuruz ne prihrani sa umjetnim gnojivima kada je pola metra visine urod se opet prepolovi. Isto vrijedi i za pšenicu. Svatko tko se toga ne pridržava radi sam sebi veliki minus tj neisplativa mu je sijetva a samim time i njegovo preživljvanje. Znam kako to kod mene funkcionira a sije se ječam, pšenica i kukuruz od žitarica( sve je za osobne potrebe tj za prehranu stoke i svinja).
Marketing cini cuda.
Jel to EKO ili High tech? A i lisce na fotkama izgleda prebolesno zuto.