pa naravno da je, saznat cemo uskoro kad se pojavi neki cudotvorni lijek na kojem ce industrija lijekova opet zgrnuti milijarde.. sve je to namjerno napravljeno i inducirano.
intenziviranjem proizvodnje hrane upotrebom kemijskih preparata povečao se broj oboljelih od karcinoma i to proporcionalno .struka nema objašnjenje za rak ali se ne usude upirati prstom u kolege kemičare.i tako možemo naklapati do jutra ili do smrti ja sam sve cide i kore izbacio iz kuće i samo, kak veli tupka,motika, mljeko,koprive i ini dračevi koji smetaju megakoncernima
...Moje osobno mišljenje je da se prskalo ne bi došlo do toga...
...ali ovo je bilo sigurno, zdrava proizvodnja, koja više to nije...
Izjavit ću opet, fosetil je donekle antibaktericid, a ti pripazi malo na svoj riječnik i pristup
Nisam pogriješio i nemoj secirati moje rečenice i tražiti dlaku u jajetu koje spominjaš! Ameri koriste i antibiotike u zaštiti voća i povrća. U EU to nije dozvoljeno!Smrtonosna bakterija je izašla iz organske poljoprivrede i to je činjenica! Zapitajte se zašto
Kad smo kod stajskog gnoja. Kupujemo stajski gnoj u granulama, jer nitko nema stari stajski gnoj, već friški. I da znate da Hrvati stvarno nemaju stajskoga gnoja, već ga uvozimo iz Italije.Mislim da sam ga ove god. zadnji put kupila. Istina da je puno elegantnije, manje smrdi, rasipavam ga sa kanticom, ali nek bude friški i pun slame,bumo ga sa vilama rastepali, rađe nego da je pun e-coli.
sve je to lijepo napisano i stoji iako je APSOLUTNO NAJBITNIJA stvar cijele te price o "eko" preradi prva tocka propisa a glasi ovako:- proizvodnja vina dopuštena je samo od grožđa iz ekološkog uzgojadakle, ako nemas zadovoljen taj prvi i osnovni uvjet sve ostalo ti je badava i svi ti eko nacini prerade i propisi (koji su totalno bezvezni i dopustaju gotovo sve pa i nemaju bas neke prevelike veze sa nekim eko nacinima..) ti padaju u vodu i bez eko grozda mozes napraviti i "svemirsku" preradu ako je vinograd i grozde prskano 15 puta.
)Nisam stigao proučit što se misli pod ekološkim uzgojem ali moj vinograd je prskan 5 puta ove godine s modrom galicom iz kamene "bačve" na kojoj je uklesana godina 1928. (+2x sumpor). Zemlja nikada nije tretirana pesticidima ili umjetnim gnojivom obzirom zato nema potrebe (prekrivena pločama, trsovi > 100 god.). Na zalost , ekoloskim uzgojem se smatra uzgoj prskan iz bacve od redjene 1911 i ranije !.