Ideja za nedjeljni ručak :Fazan u umaku od vina Fazana oprati, posušiti i izrezati na komade, tako da odvojite batak i zabatak (u jednom komadu), prsa, krila i leđa. Leđa i vrhove od krila nasjeckati na manje komade ( oko 2 cm ). Batke, zabatake, prsa i krila prekriti ploškama dimljenog špeka. Kozjak (ljutiku) luk sitno nasjeckati. Ulje zagrijati u posudi za pečenje, izrezane komadiće fazana ( leđa ) pržiti dok ne dobiju smeđu boju, dodati nasjeckani kozjak, kratko propržiti, zaliti prvo konjakom, zatim sa 3 dl vina. Dodati grančice ružmarina i majčine dušice. Nasuti toliko vode da komadići fazana budu prekriti i kuhati na laganoj vatri oko 45 minuta. Tada umak procijediti i pustiti da kuha, dok se količina ne smanji na pola. Gustin izmiješati, dodati umaku i kratko prokuhati. Pećnicu zagrijati na 180°C. Komade fazana obloženih špekom, na malo ulja, kratko sa obadvije strane propržiti i zaliti sa ostatkom vina ( 1 dl ). Zapečene komade preliti sa umakom i staviti u pećnicu da se kuhaju oko 30 – 45 minuta. U toku pečenja meso 2 – 3 puta prelijevati umakom, da budu sočniji. Komade mesa staviti na pladanj, preliti sa malo umaka i servirati.
hja,čuj...ni se dalo već nabavit Al danas sam del jednog zajčeka(divljeg) u pac za subotu A imal sam nekaj čuti da se kod tebe sprema turnir 7 skakaonica(čitaj klijeti),pa pazi kakav ti bude ujutro telemark(umjetnički dojam kod prizemljenja)
Bok forumaši !Vidim da dosta vremena nitko nije slal nikakve recepte,a dolaze duge zimske večeriKak ja volim paprikaše i imam nekekav svoj recept odlučil sam ga podjeliti s ostalima.U privitak sam stavil dvije verzije tj jednu ,ali je druga na kajkavskom (to je za pri kleti)K tome si odaberite priloge po želji (knedlice,žganci,tjestenina,krumpir,...)Ko salatu preporučam crveno zelje.