Bok svima.Upadam malo kao padobranac nakon duzeg izbivanja, ali iznenadio me jutrosnji razgovor s djelatnikom jedne apoteke...Naime, za sutrašnje špricanje uzeo sam RIDOMIL GOLD PLUS 42,5 WP, STROBY WG, ROTOR 1.25 EC i namjeravao sam još Cantus. No, pored toga što mi je trgovac popljuvao Cantus i svom silom pokušao prodati Chorus, dodatno mi je i popljuvao RIDOMIL + STROBY kombinaciju (da se kao ne bi trebalo baš miješati te da je STROBY "slab").Obzirom da načelno ne vjerujem trgovcima, najbolje da pitam vas eksperte Dakle, mogu li ostati pri kombinaciji ridomil+stroby+rotor, te drugo, što da u tu kombinaciju stavim umjesto Cantusa a da nije baš Switch kojeg čuvam za zadnje špricanje?Hvala na pomoći.
stroby je strobilurinski preparat kao i Amistar, Quadris, Stroby, Cabrio Top, Eclair, Zato, Zato plus, Collis, Quo Vadis, Bellis, Signum, Universalis, Nativo, s njima se ide najvišt triput, znači ak si jemput s quadisom i dvaput s nativom, znači da ti stroby otpadacollis je pol cantusa, razor piše da djeluje i bolje od njega na botritis, možda je corus bolji, pišeš da švič čuvaš za zadnje špricanje s njim ideš dvaput, pa moreš i sad i posljeinače je preporuka za pepelnicu, collis, vivando, talendo, crystal, te ak se pojavi bolest postlon i falcon
vinofil sad sam siguran za moljce je sistemik i lannate 20l (0.20-0.25%), dila ga am agro
Hm, sada sam išao provjeriti deklaracije i Collis i Stroby su kako i ti kažeš u istoj kemijskoj skupini a ja Collis nisam htio jer sam špricao s njim do sada već 2x. A zakleo bih se da su različiti...Ok, dakle do sada sam špricao 2x sa Collisom i 1x sa Postalonom. Sada dvojim, da li da stavim i treći put Collis ili ostanem pri Strobyu, obzirom da su iz iste skupine?
vinofil sad sam siguran za moljce je sistemik i lannate 20l (0.20-0.25%), dila ga am agropapundek kaj to pišeš kakve veze imaju stroby(pepelnica) i teldor(botritis)
Dobra ti je to kombinacija i reci ovom u apoteci da nema pojma jer koliko znam stroby je basf-ov proizvod i meni se pokazao odlično bolji nego teldor, a osim toga vejruj mi chromos i basf su zakon što se tiće vinograda i ako hočeš moj savjet protiv botritisa u ovoj fenofazi ne mješaj s ničim već samostalno i po grožđu samo pošpricaj.
Rogor- zagor - chromogor je isto.Samo druga firma. Upitah samo za alternativu.Razor,ima li još koji sistemik osim rogora a da je učinkovit za moljce i da je zgodan za miješanje sa botricidima?
Čim vrijeme dopusti planiram zonu grožđa tretirati sa Mythosom...e sad pitanje;smije li se u taj botricid dodati i insekticid Zagor(ostatak od voćnjaka) te Magnesiogreen da ne prskam dvaput jer puno je drugih poslova.
isti problem se javio i kod na s (okolica Bednje).Ima nas vise i svi smo tretirali uglavnom razlicitim sredstvima.danas smo to isli bolje gladat i zakljucili da mora da je negdje po noci bilo tuce jer nemre drugo bit.prvi dan je sve bilo ok a drugo jutro se to uocilo i neke su cak bobe pukle a na ostalima se vidi nagnjecenje bas kao od udarca. ta dva preperata mogu ici zajedno tako da to nije zbog njih