Pozdrav...Evo nakon ovih silnih kiša, uspio sam proći kroz vinograd i vidio da se dosta "osipalo". Kod rizlinga i šipona se ne primjećuje tak strašno, nego npr. kod sauvignon-a.
jos jedno pitanje za znalce: ak su pyrus,mythos,botricid i cezar iz iste skupine koji bi sad mogao tu ici a da nejdem jos sa switchem njega bih radije stavio malo kasnije.pitam posto sam vec sa pyrusom dva puta i cak jednom sa mythosom (ne znam kolko je on sad kaj znacio).dal bi tu mogao sad CANTUS?
Pozdrav...Evo nakon ovih silnih kiša, uspio sam proći kroz vinograd i vidio da se dosta "osipalo". Kod rizlinga i šipona se ne primjećuje tak strašno, nego npr. kod sauvignon-a. E sad tražim razloge... Da li kriva niska temperatura (pa pčele i sl. nisu baš bile raspoložene za letenje/oprašivanje) ili sam ja zeznuo kad sam u početku cvatnje išao prskati sa RIDOMIL GOLD PLUS 42,5 WP. Da li je moguće da je bakar toliko naštetio? ??
25.izvrsena zastita rotor+ridomil+rubigan+sumpor jel bi bilo ok sad sa cuprablau +sumpor ili jos jedanput sistemici hvala
Prije cvatnje prskao sam 2 puta sa Mikal flashom (al-fosetil) te poslije cvatnje jednom sa Veritom (al-fosetil). Na Mikalu piše da ga je moguće koristiti tri do četiri puta u vegetaciji, a na Veriti da se može koristiti tri puta.Ostalo mi je Verite za cca 20-tak litara vode pa me zanima , s obzirom na istu sistemičnu tvar u sastavu, dali smijem prskati još jednom s Veritom da potrošim taj ostatak ili da je ostavim za drugu sezonu.Hvala na pomoći i pozdrav
Puno faktora tu ima od osjetljivijih sorti,do lošeg vremena,bakar je sigurno malo "pomogao" .Ne znam kakva je gnjojidba bila-previše dušika vodi osipanju,bor je važan faktor,jesi išao sa borom prije i poslije cvatnje?