je je, bil sam s prijateljom na cvjetnom placu...eto drago mi je da smo se i tu našli kad bude opt nekakva izložba na kojoj budete?živi dokaz da smo svi u jednom velikom selu
ajd javi mi kad je ispit ja sam tečaj prošao tak da izađem.........to je preko HSK-A (Hrvatskog sommelier kluba) i udruge u kutjevu ili??
wineman, daj mi samo reci jel ti ideš na tečaj za degustatora vina ili na tečaj za someljera?jer degustacija vina je http://vinarija.com/male-tajne/kako-piju-znalci/150-budite-i-sami-degustator-vina.html a someljerstvo je nešto drugo...?
bravo , ja takav tečaj čekam već 5g... treba nas se skupiti tu u Zg. isto toliko zainteresiranih i da odradimo to... eto i to bi mogli preko Udruge... daj nam više detalja opisuj...
ne znam kako izgleda tecaj za degustatora koji organizira HRZVV pa ne mogu usporediti...danas smo imali ispit-ocjenjivali su nam prag osjetljivosti(zapazen okus,no nije prepoznat) i prag prepoznatljivosti(prepoznat okus)..6 testova po 6 casa,tj 36 razlicitih otopina....nakon toga smo radili na temu aroma....svaki od nas je mirisao 54 mirisa sto se nalazi u vinu(LE NEZ du VIN)...54 bocice a u njima mirisi od limuna,banana,dunje,marelice,badema,lipe,paprike,gljiva,vanilije,cimeta,przenog kruha,karamela....bilo je zabavno i poucno...sutra slijedi test aroma,a u subotu degustacija vina....
nakon toga smo radili na temu aroma....svaki od nas je mirisao 54 mirisa sto se nalazi u vinu(LE NEZ du VIN)...54 bocice a u njima mirisi od limuna,banana,dunje,marelice,badema,lipe,paprike,gljiva,vanilije,cimeta,przenog kruha,karamela....