Zadnjih par dana je bilo prilično posla u voćnjaku i vinogradu. Okopavanje, košnja,zelena rezidba, zaštita od bolesti i štetnika, postavljanje mreže za zaštitu od ptica, branje bresaka i šljiva... Sada sjedim u masliniku, u miru i tišini ispijam jutarnju kavicu i uživam.
Cijepio i precijepljivao, trešnje, šljive, marelice, kruške i naši. Neznam da li se bude što primilo zbog vručine i suše ali nema veze. Ako ne uspije, onda na prolječe još jednom na engleski spoj.
Kaj to na spavajući ili na budni pup ?Do kada se inaće može cijepti na spavajući pup ?
Na spavajuči pup jer se kod nas na kontinentu ne izvodi okulacija na budni pup. Može se okulirati do početka rujna, a može i malo kasnije..Sad se može...
Danas pokosil travu i neznam stvarno zakaj tak brzo naraste. Pokupil viljamovku kaj mi je vjetar stresal na zemlju. Najeo se bresaka i nektarina jer su napokon zrele. Sutra mislim zalijati mlade voćke jer se vidi na lišću da im je potrebna voda...
aha sada kužim, ako nađem štogod da precijepim budem precijepio, mada već sada imam jednu divlju breskvu iznikle iz koštica staru godinu dana i to od cijepljene breskve. Pa sada nećkam bi nebi ju precijepio jer neznam kakva bi to mogla biti breskva kada bi ušla u rod bez cijepljenja. Tako da nisam pametan dal bi ju takvu ostavio kad bih znao da bude bila makar slična matičnoj.Zalio sam voćke 23.07. s 20 litara vode i jučer 31.07 opet po 20 litara vode plus uvalio malo pokošene trave da drži vlagu, zasad im lišće nežuti. Pa se nadam da je to ok.