Hvala na odgovoru, vosak imam i to ću predvečer premazati ali nikakvog vezanja više neće biti. Ljudi dragi razbolio sam se od muke.
Moj prvi pokušaj okuliranja na spavajući pup je jednostavno neuspješan... nikako ne mogu odrezati pup pravilno a ni napraviti T rasječak na podlozi.... kažu da je najbolje cijepiti dok je podloga promjera olovke, no to mi se sad, nakon mojih neslavnih pokušaja čini premalo?griješim li?
čip okulacije je dobro da podloga bude debljine olovke.
Danas zalijao opet po 20 litara "stare", i s 30 litara mlade voćkice.Zasad se voćkice odlično nose s ovom sušom, mislim da više neće biti potrebe za ponovnim zaljevanjem jer je jesen već tu, a jesen je po starom običaju kišovit.
Jučer pokosio travu u voćnjaku i vinogradu. Valjda je to zadnja košnja ove godine.
Pobrao jabuke koje su padale sa stabla - za razliku od prošle godine nema ih puno (one koje su pale uglavnom su izbušene, jabučni savijač, ali ih nema puno )napraviti ću sok od jabuka i dodati jedan kiwano.Ostale se lijepo krupne i nakon skorašnje kiše očekujem nastavak procesa. Evo čini se da nam stiže fronta već za ovaj vikend... http://maps.meteoadriatic.net/wrf-nmm-3-hrvatska/6-satne-akumulirane-oborine.htmli to fina količina po svemu sudeći... Taman na vrijeme za jabuke, a i cisterna mi je prazna....
Bojim se da ti neće ovo biti zadnja košnja još je cijeli 9mj tu koji nije niti počeo ! Sok od jabuke je meni odličan kao i onaj miješani, ja doduše moram čekati da mi stabalca izrastu da bih napravio sokove.