VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 11:01:04

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Voćarstvo
| |-+  Voćarstvo
| | |-+  Što smo radili u voćnjaku
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: Što smo radili u voćnjaku  (Posjeta: 397059 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #390 na: 13 Lipnja, 2013, 20:21:31 »

pa,ne odnosi se na tebe ak imaš toga puno
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #391 na: 13 Lipnja, 2013, 20:26:46 »

hm, razumijem što misliš (pretpostavljam). možda bismo trebali otvoriti temu koja bi obrađivala tretiranje sredstvima na prirodnoj osnovi. imam neke literature koja piše da se sasvim učinkovito može vršiti zaštita bez ajmo reć kupovnih sredstava. što misliš o tome?  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #392 na: 13 Lipnja, 2013, 20:33:41 »

Možeš otvoriti ukolko imaš neke korisne informacije,il saznanja za podijelit sa ostalim korisnicima.Nema problema,i ja ću vrlo rado proćitat.
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #393 na: 13 Lipnja, 2013, 20:36:50 »

a i da otvorimo temu npr, "to je moje" ili nešto slično gdje bismo objavljivali i prikazivali slike našeg voća. možda bismo na takav način razmijenili i više stručnih promišljanja.  :) ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #394 na: 13 Lipnja, 2013, 20:50:13 »

ok riba, materijala imam, čim sin stigne s faksa u petak idem na skeniranje i objavu  :) ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #395 na: 13 Lipnja, 2013, 21:00:40 »

dugi68 nije ti riba mislio da uopće netretiraš voćkice već da nepretijeruješ u korištenju sredstva za zaštitu voćkica jer ćemo onda sebe i druge trovati kemijom. A i ovaj forum nije tu da služi samo za preporuku tretiranja već i malo više od toga tipa rezidba, preporuka sorata i voćnih vrsta, i na koncu najveći problem je kada treba ustanoviti koja je bolest upitanju kako bi mogli odabrati sredstvo za ciljano suzbijanje te bolesti.
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #396 na: 13 Lipnja, 2013, 21:15:13 »

ok, poštujem komentar  :)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #397 na: 13 Lipnja, 2013, 21:29:51 »

ajoj dečki  :-\ ,pa nemojte baš tak striktno pratiti sve preporuke za intezivan uzgoj voća.Tih nekolicinu voćki koje se ima samo za sebe ne treba baš toliko prskati.Pa nek nekaj i propadne.Hm,hm... :-\

Tko ima par voćki samo za sebe nek prska kak hoće, ali mi kaj imamo više toga prskamo po preporukama i programima zaštite. Po ovome ni vinogradari nebi trebali prskati po preporukama pa nek i njima nekaj propadne....
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #398 na: 13 Lipnja, 2013, 21:49:55 »

halooooooo druže, ne diraj mi u vinograd. loza je svetinja kao i voćka. vidjet ćeš slike mojih ljubimica. neki (" ") učeni likovi su se kladili da se u Slavoniji u "bašči" ne može odgojit loza  :) ;) :D
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #399 na: 13 Lipnja, 2013, 22:12:43 »

halooooooo druže, ne diraj mi u vinograd. loza je svetinja kao i voćka. vidjet ćeš slike mojih ljubimica. neki (" ") učeni likovi su se kladili da se u Slavoniji u "bašči" ne može odgojit loza  :) ;) :D

A u vinograd nikad nebi dirnul jer ga i ja imam. Voćku bi još prežalil nekak, al vinograd nikad... ;D
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #400 na: 13 Lipnja, 2013, 22:23:10 »

to te ja pitam. ajd na pm-u pi pošaljem preksutra par sličica da čujem komentar  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #401 na: 14 Lipnja, 2013, 20:42:59 »

Danas poderao travu ,zapravo prasumu u starom vocnjaku sljiva bistrica kojeg ne volim jer mi je totalno van dohvata i ziva muka  kad ima sljiva za transportirati,ne spricam ih,sarka,jedino ih treba porusiti,ali nikad vremena i volje  :( Moras odrzavati,a koma,ubio sam se flaksanjem ujutro i kasno popodne,50-ak puta sam gasio i palio flaksericu jer mi se korov zamatao oko glave,zakasnio sam,e jebi ga,a sljiva ima,ali kad se to dobro osusi idem s herbicidom da 5g vise ni travka ne izraste   >:(
Evidentirano

dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #402 na: 14 Lipnja, 2013, 20:56:34 »

total 480 sl je sasvim ok. ja sam išao i oko starih trsova i oko voćki. samo sam se na jednom mjestu zeznio jer mi je vjetar naneo na voćke koje sam nisko kalemio. hvala bogu oporavile su se  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #403 na: 14 Lipnja, 2013, 22:33:31 »

Danas poderao travu ,zapravo prasumu u starom vocnjaku sljiva bistrica kojeg ne volim jer mi je totalno van dohvata i ziva muka  kad ima sljiva za transportirati,ne spricam ih,sarka,jedino ih treba porusiti,ali nikad vremena i volje  :( Moras odrzavati,a koma,ubio sam se flaksanjem ujutro i kasno popodne,50-ak puta sam gasio i palio flaksericu jer mi se korov zamatao oko glave,zakasnio sam,e jebi ga,a sljiva ima,ali kad se to dobro osusi idem s herbicidom da 5g vise ni travka ne izraste   >:(

Imal sam i ja voćnjak sa starim bistricama. Nikad mi se nije dalo kositi, a moraš održavati. Ovo proljeće sam sve porušil i sad špricam herbicidom da uništim izdanke od šljiva, a na jesen sadim čačanku rodnu, najbolju, trešnje, višnje itd. Bistrice su bile velike pa je bilo i puno granja kad sam rušil, a tek trnja svega sam se zdrapal po rukama. Nebi baš to htel ponoviti... ;D
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #404 na: 15 Lipnja, 2013, 04:23:36 »

Imal sam i ja voćnjak sa starim bistricama. Nikad mi se nije dalo kositi, a moraš održavati. Ovo proljeće sam sve porušil i sad špricam herbicidom da uništim izdanke od šljiva, a na jesen sadim čačanku rodnu, najbolju, trešnje, višnje itd. Bistrice su bile velike pa je bilo i puno granja kad sam rušil, a tek trnja svega sam se zdrapal po rukama. Nebi baš to htel ponoviti... ;D

Siki, Čačanska rodna je jako dobra i ukusna šljiva, jedino je treba paziti kod rezidbe. Neznam kako je kod tebe, ali kod nas su sve bistrice zaražene šarkom. I ja sam posadio rodnu, ali se bojim da če je napasti šarka iz susjednih šljivika.
Evidentirano
 Str: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!