http://www.nacional.hr/clanak/91501/osnovana-koordinacija-vinskih-udruga-i-obiteljskih-vinarija-hrvatske
zanima me jel za vinski podrum koji bi bio ispod zemlje tj u visini zemljista isto potrebna građevnska dozvola?
Eto, meni se čini da se slažemo, o tome i govorim da ljudi ne uzmu ono što im se pruži i ne izvuku nikakvu korist. Da ispit prolaze svi, to je istina, jer je to naš običaj "pa nećemo čovjeku radit problema", a zapravo mu činimo štetu kada ga pustimo na ispitu, a pojma nema, a niti volje. To je znak da se ne bi niti trebao baviti vinarstvom.
Zapravo sam htio nešto pitati, ali sam se zakačio na ovu temu tečajeva.Kod registracije, što je s podrumom? Treba li i podrum najprije proći kakvu kontrolu? Logika mi govori da treba, ako već i urede kontroliraju kod pokretanja tvrtke.Terba li kome prijaviti podrumski prostor?Koju je sve dokumentaciju potrebno voditi u svezi podruma i vinograda? Postoje li gotovi obrazci?Eto, mene uvijek ta papirologija mori.
Danas mi je bio inspektor za vinarstvo. Sve je super proslo. Navratit ce u 5om mjesecu pofotkati vinograde i etikete. Isto tako je napomenuo da od ove godinesvi registrirani proizvodjaci moraju voditi evidenciju o utrosenom zastitnom materijalu te zbrinjavanju ambalaze od istih.Isto tako sam ovih dana zatrazio promjenu naziva vina pod KZPom i zanimljivo je kako HZZV nema arhivu, a trebao mi je jedan obrazac koji mora bit kod njih. Svasta...
Moraju imati arhivu, odnosno koliko ja znam drže sve obrasce u zadnje tri godine. To su mi rekli prije dva dana kad su nama završavali KZP.
Danas mi je bio inspektor za vinarstvo. Sve je super proslo.