Umjetne prehrambene boje Tatrazine E102 Quinoline yellow E104 Sunset yellow E110 Azorubin E122 Amaranth E123 Cochineal red A E124 Erythrosine E127 Indigotine E132 Patent blue E131 Brilliant black E151Navedene su osnovne boje. U ponudi imamo više nijansi boja, koje se dobiju miješanjem osnovnih boja.
Ja bi ovu E151 ako moze
Ima vina od farbera,samo javi koliko trebaš.Može i bijelo vino obojati tako da nema greške.
Nekom ga mećete, ja se ne bi mešal. Znači može i bez grozdja ! Lijepo ste se izinformisali. Kod mene kroz mjesec dva crno dobi boju ko noć. Ne bumo farbali za sad. Gamay i Alicante odrade svoje.
pregled stanja!!!20mg/l slobodnih sumpora, 7g/l kiseline sećere nisam mogao izmjerit ostatak šećera po babooujel moguće da nije ostalo nista sećera?dodao 5g na 100/ i sljedeći tjedan pretakanjecrno vino (većinom frankovka) 20mg/l sumpra, 4g/l kiselina također nisam mogao izmjeriti šećermoštna vaga je normalno mjerila slador na moštuhelp!
Vidis solidarnosti nece nitko da ti pomogne frende,i sam sam se bavio tim problemom jer neki tipovi brkaju,babov mostomjer,brikse,kol.secera itd. ali ne ustrucavaju se piskarat ovdje
Videl sam pitanje, al nije mi bilo jasno kaj se i zašto traži. Ono, valjda nisam dost kvalificiran, pa ne kužim kaj i zašto kolega pita. Zašto i zbog kojih daljih postupaka treba točne podatke o šećeru? U decimalu moreš znat samo lab. analizom. Kome to treba, sada? Ja se rukovodim probanjem i mjerim refraktometrom. Moštnu vagu zaboravi sada, babovu i oekslovu. 6 brixa i niže je nula, Oe skala ispod 25, babova 4,5 - koju god skalu pogledaš vrenje je gotovo, tj trajat će neprimjetno do velikih zimskih hladnoća. Prema vinifikaciji koja je primjenjena odlučuješ o daljim mjerama. Nulti, zračni pretok, sumporenje, prvi pretok, korekcije boje (pvpp?), enzimi za arome?, bistrila ako ti se žuri, svakodnevno njuškanje i cuclanje zbog h2s ... Kaj ja znam, vino se smirilo, ulje je gore, zrak mu nemre niš, kiseline i ostatak sladora još nisu definitivni do kraja zime, kaj ga sad gnjavit i maltretirat? Ako odlučiš pretakat praviš zračni test i mjeriš sumpor... Ja pravim sva suha vina zato me ostaci šećera ne diraju, nek ide do kraja. Dva frenda zaustavljaju neka svoja vina na 28 i 33 Oe, mjere refraktometrom. U nekim mojim vinima nema ništa, još su pod uljem po završetku burnog vrenja, u nekim aromeG, drugim već puranit, neka pretočena s taloga ...Kad bi kolega tudum oo7 pojasnio pitanje možda bi dobio kvalitetnije odgovore od naših vinskih znalaca i strukovnjaka !?
Nakoliko si zaustavio vrenje ili si pustio da odvrije do kraja?