ha,čuj da ne razglabamo sad tu dalje ,ja stavljam se najednom i nisam do sad zapazil neku falingu toga postupka..no istina je da ne baratam sa tolikim kolićinama,al mislim da nije greška stavit sve..i ak se ide po nekakovom normativu doslađivanja,taj dodani šećer se ionak mora rastopiti u moštu...a i kolega Jnix je i pisal da i ak padne na dno mošt ga u fazi burnog vrenja sam miješa i diže sa dna.Što bi pak znaćilo da ionak sak dela na drugi naćin,za koji si misli da je OK
a kaj bi ti delao sa 100 kg šećera na 2000 litara???
Ista stvar,samo sam ja uspio reagirati i ispustiti mošt na donju pipu u kantu dok se nije bačva smirila
i ja sam pustio isto na pipu al da nisam na pipu isletilo bi jos 10 lit jel to se deslio ono u 2 sekunde onok dok dohvatis kantu i odšarafiš pipu a i ja budala mogo sam polako to ulit a ne ono doslovno to bacit unutra
pa dizal je slador, budimo realni ove godine je bilo mošteva sa 13 boboa i trebalo je staviti i do 5/kg na 100/lit i neznam čemu se čudiš.A kaj da sam ja metnuo sav šecer od jednom u 3 tanka po 3000 lit, to bi bilo blizu eksplozije!