Vino je na okus malo mineralno. Most koji nije vrio u drvenim bacvama nego u 50l nema tu mineralnost
Da, kuzim, ovo me iznenadili jer je samo ta jedna problem a ostale su potpuno u redu, postupak isti samo je ovdje mijesano groydjeno dobro, palim pumpu, samo još reci da li stavim pirovin odmah čak prije prepumpavanja ili kada sve vratim u inox? Rekao bih prije valjdai još nešto, nakon sto pretocim u bacvu nazad, sve dalje ko i normalno, ulje plutajuuci?Javljam se s mobitela pa sorry zbog tiipfelera
Kakav je to okus Pretpostavljam da misliš na CO2
Jučer pretočio, prije 7 dana stavio vinobran (imao problem s h2s). od h2s a ni traga ni glasa . Još prije pretoka je vinobran izvršio kem reakciju s h2s-om vjerovatno.Do kraja tjedna bum u vino stavil hidroclar + silflock i pretočil tam u 12. mjesecu. amen.Samo da napomenem da sam imal STRAŠNO puno kamenca pri ovom pretoku. . Poler plastična bačva.
mislim da bi trebao prije van talog...
pa napisao je da je pretočio jučer, znači izvadio je talog... ili misliš na fini talog??
da , radi želatine , pretok za 10tak dana...
hmmm... onda budem ranije pretočil... onda bi u ovoj rundi trebal staviti manje vinobrana pošto hidroclar ima nekaj malo sumpora u sebi?tipa 5 g/hl ili manje... taj bi pretok trebal biti zatvoren.fal JNIX (stalno sam mislil da si JINX, neznam )