VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 21:12:18

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Što ste danas radili u vinogradu?
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 213 Dolje Ispis
Autor Tema: Što ste danas radili u vinogradu?  (Posjeta: 1138960 puta)
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #2430 na: 04 Lipnja, 2014, 23:35:27 »

Budući da nas je jučer pljusak onemogućio u bilo kakvoj akciji danas smo moj pajdo Velečasni i ja zabijali nove (duže) kolce u mladi nasad traminca i vezali jer je loza prerasla stare kolce pa poplijevili mlado trsje, složili mladice među žice i ja sam na kraju sve skup pošpricao s Forum Star + Collis + Tensiofill.  :)
Evidentirano
psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #2431 na: 05 Lipnja, 2014, 08:57:49 »

Danas ljepa vizitacija..prvo u Budančevicu na Kinfin Chardonnay pa onda kod Psyha na mješano i završili kod vinskog gurua sa Zlatnog brega na RR i Grašu i netipičnoj mješavini za koju bi dao jaje da je Sovignon čisti ...danas je bio dobar dan :)
E moj dock. Inicirao si finu posjetu vinske braće, tako da je đ išla doma pješke, i jedva sam to skužil da joj ipak organiziram prijevoz. Pazi. Tolko je ošla u k da je zaboravila pesa. Luna i ja se na kraju grijali do jutra zaboravljeni, ali sretni. Da si ostal moral bi zeti rezervnog želuca kaj ga imaš u gepeku, a završil bi s menom i Lunom na kauču do jutra. :P :-\ ??? 8) ;D ;D ;D :D ;) :) :-*
Evidentirano

pime ga pime ga
dock
Novak
**

Email
« Odgovor #2432 na: 05 Lipnja, 2014, 20:13:02 »

E moj dock. Inicirao si finu posjetu vinske braće, tako da je đ išla doma pješke, i jedva sam to skužil da joj ipak organiziram prijevoz. Pazi. Tolko je ošla u k da je zaboravila pesa. Luna i ja se na kraju grijali do jutra zaboravljeni, ali sretni. Da si ostal moral bi zeti rezervnog želuca kaj ga imaš u gepeku, a završil bi s menom i Lunom na kauču do jutra. :P :-\ ??? 8) ;D ;D ;D :D ;) :) :-*
Još su stari latini imali ovu Legradsku izreku:Vinum bonum, pax in domum. - Dobro vino, mir u kući. :D
Evidentirano

nakon mene samo bog i vino....
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #2433 na: 07 Lipnja, 2014, 05:38:59 »

obišao trsje, nema traga peronospori...  prskanje zasad odgođeno (zadnje 25.svibnja) chardonnay cvate, stolne sorte još ne. Uočio sam da mi dvogodišnja sadnica (stolna - matilda i Victoria) na sebi imaju već grozdove.... nije li to malo prerano?

Usput, kad počinjete trgati zaperke? (ja ne bih prerano započeo da mi ne poslije ne podivljaju novi)?
Evidentirano

Brckovljani
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #2434 na: 07 Lipnja, 2014, 05:48:23 »

Pa,trgaš kak stigneš  :) .Ja potrgam usputno one koji me bodu u oći prilikom prolaska kroz red,no nije ni poželjno baš se potrgati jer biljka bolje upija bilo šta kroz mlado lišće,nek ono staro izgužvano i naborano pri dnu izboja.Jedino treba paziti da ih ne polovi peronospora.Tako da ja ne trgam totalka,već one koje stvarno pretjeruju u rasru  :)
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #2435 na: 07 Lipnja, 2014, 11:23:26 »

Jučer potrgao zaperke,uvukao mladice u žicu i pošpricao i drugi vinograd.
Evidentirano

I onda neš pil
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #2436 na: 07 Lipnja, 2014, 13:45:14 »

Kopalo se malo oko kleščeca ;)
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #2437 na: 07 Lipnja, 2014, 17:46:45 »

Pečem roštilj kod frenda u kleti i razmjenjujemo dojmove oko jučerašnjeg izleta u Zelinu na izložbu vina.  :)
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #2438 na: 08 Lipnja, 2014, 18:59:18 »

Jučer i prekjučer kasno podvečer poflaksao vinograd,očišćene velike zaperke i prazne mladice,sad malo mira do slijedećeg špricanja Collis+Forum Star ili Acrobat,bolesti nikakve ni u tragovima  :D
Evidentirano

dock
Novak
**

Email
« Odgovor #2439 na: 08 Lipnja, 2014, 21:33:33 »

Kopalo se malo oko kleščeca ;)
a majke ti ko će se strpit da se to čudo proba...
http://www.vvvforum.eu/index.php?s=160
Evidentirano

nakon mene samo bog i vino....
Zdravko
Novak
**

"Vino piju ljudi - a ostale životinje vodu."

Email
« Odgovor #2440 na: 09 Lipnja, 2014, 07:31:34 »

Pečem roštilj kod frenda u kleti i razmjenjujemo dojmove oko jučerašnjeg izleta u Zelinu na izložbu vina.  :)

I da čujem kakvi su dojmovi.
Evidentirano
igor421
Novak
**

Email
« Odgovor #2441 na: 09 Lipnja, 2014, 07:53:54 »

Jučer počel sa prikraćivanjem loze koja se u zadnjih 10 dana razrasla ko luda, na nekim trsima i više od pol metra preko zadnje žice. I čistil sam velike zaperke samo u zoni grožđa tak da to malo priredim da mogu pošpricati. Cvatnja je pri kraju, jučer mi je bilo 14 dana od zadnjeg špricanja, bolesti ne primjećujem, ima nekaj malo štete od moljca, al zanemarivo ( nisam stavljal insekticid dosad ). Kroz par dana idem s forum star + collis + ljepilo dok cvatnja završi i dok sve opljevim.
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #2442 na: 09 Lipnja, 2014, 15:28:56 »

I da čujem kakvi su dojmovi.

Vina su bila super, ali čini mi se da je izložba organizacijski slabija nego proteklih godina.
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #2443 na: 09 Lipnja, 2014, 21:10:00 »

Danas bil malo u kontroli vinograda! Cvatnja je u tijeku(oko 50%je ocvalo)! Vidim oko sebe kod međaša na zadnjem redu, teta peronospora,hara ko luda! Idem u kontrolu svog zadnjeg reda do njega! Prešlo malo i k meni  >:( Samo na tom redu do njega, i nigde više! Streljal bi ga! Sve mu zaraščeno, tak da ništ čudno! Problem je kaj me par vinogradara zvalo, i kod njih problemi s peronosporom! zval sam gosp ®eljkicu iz savjetodavne! Sutra izlazi na teren kod nas, pa javim kak je bilo! Dečki i dekle oprez, ima je puno(peronospore)! Ko je zadnje dve zaštite malo kalkuliral(jeftinij preparat, ili kontaktnI), mogel bi se opeći!  ???
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #2444 na: 09 Lipnja, 2014, 21:37:14 »

Danas bil malo u kontroli vinograda! Cvatnja je u tijeku(oko 50%je ocvalo)! Vidim oko sebe kod međaša na zadnjem redu, teta peronospora,hara ko luda! Idem u kontrolu svog zadnjeg reda do njega! Prešlo malo i k meni  >:( Samo na tom redu do njega, i nigde više! Streljal bi ga! Sve mu zaraščeno, tak da ništ čudno! Problem je kaj me par vinogradara zvalo, i kod njih problemi s peronosporom! zval sam gosp ®eljkicu iz savjetodavne! Sutra izlazi na teren kod nas, pa javim kak je bilo! Dečki i dekle oprez, ima je puno(peronospore)! Ko je zadnje dve zaštite malo kalkuliral(jeftinij preparat, ili kontaktnI), mogel bi se opeći!  ???

Danas pajdaš i ja pokosili cijeli vinograd i posložili izboje.  :)
Bolesti nema i sve lijepo cvjeta.  :)

Ak ti se pojavila peronospora Mikal premium F mi se čini kao dobro rješenje za nju, bar se meni tak pokazao pred godinu - dvije kad sam imao frku s peronosporom.
Evidentirano
 Str: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 213 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!