Obisao vinograd,dobro je zasad,nema potrganih mladica,sjeverac me preskace,takav polozaj,jedino je trava opet porasla Sutra popodne ide prihrana sa drinom,cinkom,zeljezom,a preksutra zastita,vrijeme bude dobro i toplo,a i vjetar bu konacno stao
sutra mislil magnesiogreen+foliacon fe+bor. Ima potrebe stavljati drin imam ga na zalihi ili ne.
Poštovani svi,lurkam već dvije godine forum, što se poklapa s vremenom koliko dugo i delam 'gorice'. Ova kiša me tolko izmučila da evo potrebe da se javim i postom, nadam se da nije bezobrazno javiti se tek kad trebaš pomoć...?Znači, zadnje prskanje je bilo 26.4. (rival+cosaveth), palo je milijon litara kiše u međuvremenu. Da li može vinograd izdržati do vikenda ili bi bilo nužno pošpricati čim prije.Velim, nemam iskustva, ne znam uopće kak se peronospora razvija ni da li joj 3-4 dana igraju malu ili veliku ulogu.hvala,zv
Povezao sam "šibe" da ih vjetar nepotrga, izgleda da će ove godine biti obilnog roda jer ima jako puno formiranih grozdova koji će uskoro procvjetati.
Podmetal lozu u žicu jer se vjetar konačno smiril, pofrezal vinograd, okopal 3 reda ( još su mi 4 ostala), podvečer pošprical drin, foliarel b, magnesiogreen. U međuvremenu mi došel arhitekt zbog legalizacije kleti, izmjeril sve kaj treba i dok bu gotovo idem dalje na urbanistički.Na godišnjem sam, al se zato u vinogradu radi punom parom Sutra neki radovi na preuređenju podruma i navečer vjerovatno zaštita ( ili petak ujutro).