ne, nisam dodao više, mene sad muči problem ako je presumporeno treba vjerojatno otvoreni pretok, ali meni se javlja veći problem kada sad probam vino uopće nema nikakvih mirisa po SO2 u čaši, arome i sl., a izgubio se i okus dodane vinske kiseline. Što sam za napraviti dalje?
Postoji mogučnost da sam fulao kod mjerenja cvičeka jer se radi o crvenome vinu. Dok sam za graševinu i chardonnay siguran. Prosječno ispada 3 mg/l manja vrijednost od stvarne, nije to tak puno. Imati u vinu 25 mg/l ili 28 Mg/l slobodnoga sumpora je "praktički" isto. Pretpostavljam da bi laboratorijska mjerenja opet pokazala druge vrijednosti jer sam ja mjerio sa priručnim vini kompletom.
Tak je,nego šta.Kontrola nakon pretoka.Šta pitaš kad sve znaš
Kako vam brzo padaju sumpori? Kod mene poprilicno sporo, tj. gotovo da uopce ne padaju...
@Brane- Najverojatnije imaš polusuho vino sa dobrim ostatkom šećera tako da ti je to razlog"potrošnje"slobodnog sumpora.Na takva vina svi moramo obratiti dodatnu pozornost i češće kontrolirarati slobodan sumpor.Ove godine puno ljudi imaju polusuha vina i zato treba češće mjeriti i dodatno zaštiti sorbatom prilikom punjenja u boce.