. Da li bi vrjedilo dobro prozraćiti vino, i podignut mu temperaturu na 20, ili sam sada pobio sve bakterije i kvasce. Inaće je vino po okusu prilično suho.
Pa svašta se može desiti kad se isprobava mlado vino Koliko sumpora bi sad u tom ( crnom ) vinu moglo biti slobodnog, a koliko vezanog. Znaći na 2 hl je dodano 3 dcl sumpovina i 10 grama vinobrana ( okvirno ).
Boju sam vina izgubio tri puta. Znam da će se nešto boje vratiti, ali razmišljam da ju pojačam sa enocijaninom. Da li to što može naškoditi okusu vina. Inaće danas sam konzumirao to vino, i kiseline su bitno slabije izražene, a vino se nimalo ne osijeti na sumpor.
Koliko drugaciji?Ja koristim ovaj od Jurdane (Pavin) i daje poprilicno bliske rezultate kem. analizi.Daj sad vino na kem. analizu pa ces vidjet koji je tocniji
drugačiji na način da je s jurdanovim kompletom i reagensima so2 bio na 33mg/l, a s seitzom na 20 mg/l... ak uspijem, otfuram jedan dan vino na analizu do marofa ili možda znet u zg-u di se može vino dati na analizu?
Cek, jel se radi o istom tanku?
na početnoj stranici ima kalkulator za izračunavavje so2 kako to radi . može li neko objasnitiSO2 kalkulator (freeware - download)hvala