divlji kvasci i ostala mikroflora na grozdu su jedini nužni za vrenje , a grozde valjda nitko ne tretira herbicidima... ili netko da
Spremam se za punjenje crnog vina u butelje.Imam ga oko 800litara.Odnio sam ga na analizu prije punjenja.Negdje sam čuo da se u crno vino stavlja drukčiji sumpor nego u bijelo.Ima li tko informaciju o tome?
Meni je vino u drvenoj bačvi i dovoljno mi je tanina.Znači samo stavim pynovin i to je to!?
Vidim da svi prilikom pretoka koriste vinobran,pa me zanima jer ja obicno koristim pyrovin,ima opce kakva razlika
I da jedno pitanje,prije prvoga pretoka mislim staviti 1 karticu od 10gr pyrovina na 100 litara vina (radi se o mijesanome bijelom vinu) pa nakon 5 dana napraviti otvoreni pretok,nadam se da je to ok
jedino me brine jer sam kod talozenja isto stavil 1 karticu pyrovina na 100l mosta,nadam se da nakraju nebu previse sumpora
I jos nekaj dali je bolje napraviti pretok prije Martinja,ili pocekati da jos malo zahladni pa da se vino stabilizira posto mi jos nije potpuno cisto?hvala unaprijed na odgovorima