Uš na šljivi nije. Špricano je Chromgorom i Rapidom, a i uši bih vidio da su prisutne na listu. Možda neka druga ideja?Marelica odbacuje samo manji dio plodova (oko 20%). Onda je to valjda normalno.Imam dalje pitanje. Na josti su mi se pojavile bijele nakupine poput lišajeva, samo što su svjetlije i manje. Uglavnom se pojavljuju na starijim ili mrtvim granama. Radi li se o nekoj gljivičnoj bolesti ili možebitno o jajima nekih štetnika?
Pitanje za Razora. Imam par jabuka, krušaka i breskvi. Od preparata (a za koje mislim da bi se mogli koristiti ) imam još na zalihi Chromodin S-65, Folpan, Trapez, Basudin, King i Pyrinex. El se da kaj od toga iskombinirati ?P.S. Primetil sam na par jabuka uši.Hvala i pozdrav
Pa i ja bih se pridružio, zanima me koji insekticid bolje suzbija jabučnu pepeljastu uš, FASTAC 10 SC ili ROTOR 1,25 EC. Stablo je mlado, 2. vegetacija, napad jak.
Folpan + Trapez + Pyrinex (za jabukovog i breskvinog savijača).King nije preporučljivo koristiti na visokim temperaturama, a Basudin ( diazinon) je problematičan za miješanje.Chromodin može na jabuke i kruške, ali ne na breskve.Možeš dodati i tekućeg sumpora.
Razor, u poljoapoteci su mi dali ENVIDOR SC240 (kontaktni akaricid za suzbijanje pokretnih razvojnih oblika štetnih grinja izraženog ovicidnog učinka - tekući koncentrat za suspenziju) kao "univerzalni" preparat protiv gamadi na voćkama. Prije cca mjesec-dva sam špricao i super se sve oporavilo od uši i sl. Sada mi se ponovno rola lišće, pogotovo na trešnjama i šljivama, pa ne znam da li ponoviti postupak?Također, dali su mi Folifertil T kao floralno gnojivo. Njime sam špricao sve - voćke, thuje, sobno bilje.... Tako su mi rekli. Da li je to ok i koliko često se može špricati?Hvala!
Niasam zbog obaveza stigla u voćnjak skoro 2 tjedna i jučer sam zatekla breskvice u jadnom stanju. Svo lišće je ko da bi ga netko izbušio iglom, izgleda ko sito. Nisam imala s čim poslikati. Molim za pomoč.