VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
20 Travnja, 2026, 14:22:48

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Obrada tla u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20 Dolje Ispis
Autor Tema: Obrada tla u vinogradu  (Posjeta: 146426 puta)
Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #240 na: 23 Srpnja, 2013, 21:15:28 »

Gospodo, obrada vinograda "crni ugar" je najbolja stvar što postoji! Ali je na nekim terenima neizvediva (primjerice na strminama baš zato što prva kiša sve odnese još pogotovo ako je pješčanije tlo!) Ove bajke o isparavanju ne drže vodu zakaj? nakon frezanja kad padne kiša, to se tlo zapeče i ispod čuva vlagu a ako nema kiše, osuši se prvih 5 - 10 cm tla, a vlaga ostaje ispod!  Za razliku od zatravljenih vinograda! Tko je ikad orao traktorom livadu, zna o čemu pričam, trave izvlače vodu iz dubljih slojeva (gdje se među ostalim nalazi i korijen vinove loze i zato je prošle SUŠNE godine bilo dosta trsova koji su riknuli u zatravljenim vinogradima. Druga stvar, trava dugo drži rosu (vlagu) i to isparava, isto tako trave imaju puči te biljka na suncu gubi vodu kroz transpiraciju  ... Jasno je ko dan da je na većim površinama učestalija praksa malčiranja i zatravljivanja, ali ako ćemo o tome što je bolje, prednost je neminovno na strani "crni ugar"! Moglo bi se tu sad još nabrajati o zagrtanju (zaoravanju) vinograda, sistemima gnojidbe... I tu je isto veća prednost u odnosu na zatravljene vinograde, samo je obrada daleko daleko teža!
Ljepo i mislim točno rečeno.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #241 na: 24 Srpnja, 2013, 09:17:27 »

Gospodo, obrada vinograda "crni ugar" je najbolja stvar što postoji! Ali je na nekim terenima neizvediva (primjerice na strminama baš zato što prva kiša sve odnese još pogotovo ako je pješčanije tlo!) Ove bajke o isparavanju ne drže vodu zakaj? nakon frezanja kad padne kiša, to se tlo zapeče i ispod čuva vlagu a ako nema kiše, osuši se prvih 5 - 10 cm tla, a vlaga ostaje ispod!  Za razliku od zatravljenih vinograda! Tko je ikad orao traktorom livadu, zna o čemu pričam, trave izvlače vodu iz dubljih slojeva (gdje se među ostalim nalazi i korijen vinove loze i zato je prošle SUŠNE godine bilo dosta trsova koji su riknuli u zatravljenim vinogradima. Druga stvar, trava dugo drži rosu (vlagu) i to isparava, isto tako trave imaju puči te biljka na suncu gubi vodu kroz transpiraciju  ... Jasno je ko dan da je na većim površinama učestalija praksa malčiranja i zatravljivanja, ali ako ćemo o tome što je bolje, prednost je neminovno na strani "crni ugar"! Moglo bi se tu sad još nabrajati o zagrtanju (zaoravanju) vinograda, sistemima gnojidbe... I tu je isto veća prednost u odnosu na zatravljene vinograde, samo je obrada daleko daleko teža!
Kakva je to obrada "crni ugar"?U svakom slučaju je bolje imati travu na brijegu ili jedanput prekopati i ostaviti,moraš hitno špricati ili pobrati,ne ide.Po travi mogu hodati po brijegu i pod kišobranom,nema blata.Treba ju naravno češće kositi,sad mi je 2-3cm,nema rose,ali se nakosim i to dobro.Inače stariji trsovi znadu potegnuti onaj sitni korjen i do 15m dubine jer da nije tak u Dalmaciji niti ne bi imali vinograda po onom kamenju,sve bi se posušilo.Još jedna stvar nisam ga sa dušikom gnjojio 2g,samo zimski PK bez dušika,ostalo,samo trava i lišće,analiza me iznenadila,imam odličan omjer humusa i dušika  ??? No,ja radim samo vinograd i nemam traktora ili kultivatora,mogli bi mi rođaci to riješiti,ali oni imaju 10x više posla i ne želim ih maltretirati,zato sam se ja za to odlučio,a svaki si nek radi kak mu paše ili s kakvim alatom raspolaže i kak mu bude zapravo lakše,a dobro je čuti iskustva onih koji to redovno frezaju i onih koji samo trs okopaju,a sredinu kose ili špricaju herbicidom itd.  ;)
Evidentirano

MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #242 na: 24 Srpnja, 2013, 09:47:48 »

I ja frezam vinograd, ide IMT 539 sa frezom širine 1,50 cm i baš me briga, napor nikakav, voziš se i uživaš. Kod mene je ravno, pjeskovito tlo ako i padne obilna kiša za  najduže dva dana je potpuno suho, nema baš nikakve opasnosti da odnese zemlju tj. pijesak. Oko trsova frezam trimerom (stihl sa frezom) ili prskam totalnim herbicidom, kako kad. Cilj je postići dobro grozdje uz minimalnu uporabu radne snage i to ide sasvim dobro.
Evo kako to zna izgledati.

* GORICE.jpg (91.68 kB, 640x480 - (hitova: 3633 ).)

* PODRAVSKI PESKI.jpg (88.2 kB, 640x480 - (hitova: 3477 ).)
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #243 na: 24 Srpnja, 2013, 09:59:09 »

Prekrasno,ko pod vaser vagom  ;) To ke veliš,vozikaš se i frezaš,nemamo svi iste uvjete,nego kak si pa zadovoljan sa stihlom i frezom,ciljam već dugo jednu takvu husqarnu,ali nemam od koga čuti iskustva..
Evidentirano

Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #244 na: 24 Srpnja, 2013, 11:41:44 »

Doma mi je vinograd na ravnom i tu mi je okopana cijela širina reda ali u brdu mi je dosta veliki nagib terena i tamo planiram zatraviti i samo kopati ispod reda. Koliko god mi raspravljali o prednostima i manama zatravljivanja ili frezanja vinograda ja mislim da svakom od nas pojedinačno uvijeti na licu mjesta najčešće diktiraju način obrade tako da se ne možemo baš uvijek odlučiti za neko "KVALITETNIJU" opciju već za onu koju moramo.Neće nama kvalitetu ikoličinu grožđa u vinogradu odlučivati jedan faktor obrade već kombinacija svih zajedno od obrade tla do rezidbe , špricanja idrugih tako da se ne zamaram previše s tim.
Evidentirano

Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
jura4
Novak
**

Email
« Odgovor #245 na: 24 Srpnja, 2013, 21:56:22 »

Kakva je to obrada "crni ugar"?

Ovako, to bi otprilike značilo što manje herbicida (tj. bez njih); Sve se svodi na fizičko uništavanje korova, okopavanje, frezanje, zaoravanje. Prilikom zaoravanja pognojiti, (stajnjak, mineralna gnojiva)... I naravno baciti jesensku brazdu da se to fino moči preko zime, gnoj otapa, poboljšava se aeracija tla, morfološka i mikrobiološka struktura tla ... U proljeće pofrezati i okopati i tako još par puta kroz vegetaciju  :D Zatim ponovi ciklus :D...

Inače stariji trsovi znadu potegnuti onaj sitni korjen i do 15m dubine jer da nije tak u Dalmaciji niti ne bi imali vinograda po onom kamenju,sve bi se posušilo.

Može prijatelju, ali to je sortna karakteristika loze koju u Dalmaciji uzgajaju (plavac može, graševina ne) i ta loza, pušta korijen kroz taj krš i njegove pucine, a kod tebe i kod mene, na sabijenom tlu, malo teže  :D  usto, najbitnija je zona korijena od 30 - 70 cm, jer tu mu možeš dostaviti hranjivu materiju odozgo, a korijan lucerne koju je netko spomenuo ide i do 5 metara u dubinu! Problem je tih trava što one isto tako, kao i korov, crpe hranu i vodu namjenjenu za vinograd! Zato je crni ugar zakon! Znači gola zemlja i na njoj loza, to je sve!  Možeš ti primjeniti u takvom sustavu i zahvat zelene gnojidbe, nitko to ne brani...

Kažem to je način koji je zakon za višegodišnje nasade! Ima kod nas jedna uzrečica koja kaže:  "Tko pod voćem travu kosi, taj voće prosi!" Ali kad je riječ o nedostacima, svakako da nije lagano sa špricom na leđima tonut u blato preko gležnja i slično. Već sam u prošlom postu napomenu da je to teži način obrade, samim time i skuplji, ali kvalitetniji, a isto tako sam napomenuo da nije prikladan za sve terene... Kao npr. Zagorske brege gdje i koze pod ručnom pasu :d 

Usput, ako nije problem, jel mi možeš reći kako gnojiš vinograd?
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #246 na: 25 Srpnja, 2013, 09:16:50 »

Usput, ako nije problem, jel mi možeš reći kako gnojiš vinograd?
S dušikom nisam zadnje 2g inače sam koristil Plantellu,nju sam lagano potkopao,stajski gnjoj nisam jako dugo,a prije snijega bacimo neko PK gnjojivo s magnezijem,njega ne potkapam,snijeg ga otapa,znam da se sporo otapa i sporo ide prema korijenu,nisam siguran mislim 5cm na godinu,ali ja to radim redovno zadnjih 20-ak godina tak da je već nekaj stiglo  ;D i to ne stavljam previše,recimo 30-40kg na 500 trsova.Analiza je rekla da je sve ok,osim mi možda fali malo kalija,ali ne previše.Folijarna prihrana skoro po propisu,osim kaj me živcira kaj moram paziti s čim miješam i sad u kolovozu sa Switchem dodajem nešto na bazi kalija,fosfora tipa Hascon,magnezij i to je to i vrlo sam zadovoljan.ne radim previše,a učinak dobar.To je poanta,vi se vozikate traktorima po trsju i zajebavate se,a ja bi se ubio sa kultivatorom ili motikom,štihaćom na brijegu,na ilovači  ;D,olakšam si rad gdje mogu,ak je učinak solidan  ;) Isto tak,slično,znam čovjeka koji ima vinograd na opakom brijegu,ak si se spotaknuo,otkotrljal si se do podnožja   ;D i nikom se ne da doći mu u berbu,jer pješke ostaneš bez zraka,makar nema puno toga i redi relativno kratke i tak to njemu dopizdilo kupio onu malu građevinsku dizalicu,tanka čelična sajla,složio kolica i sad se zajebavaju dok beru.Berači bacaju grožđe u kolica,a gazda se igra sa daljinskim  ;D ;)

Evidentirano

MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #247 na: 27 Srpnja, 2013, 14:08:56 »

Prekrasno,ko pod vaser vagom  ;) To ke veliš,vozikaš se i frezaš,nemamo svi iste uvjete,nego kak si pa zadovoljan sa stihlom i frezom,ciljam već dugo jednu takvu husqarnu,ali nemam od koga čuti iskustva..

Pa  kod mene na pijesku stihl i freza su se pokazali sasvim dobro, vrlo brzo to ide a imam nekih 2500 trsova.Problem je ako  je trava velika a pogotovu slak onda se namata na frezu. Stoga jednom godišnje i prskam samo oko trsova a nakon toga freza. U svakom slučaju sam zadovoljan radnu snagu sveo sam na minimum, vinograd je sasvim OK, urod dobar i po mojim iskustvima preporučujem da se nabavi!
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #248 na: 27 Srpnja, 2013, 15:43:19 »

Pa  kod mene na pijesku stihl i freza su se pokazali sasvim dobro, vrlo brzo to ide a imam nekih 2500 trsova.Problem je ako  je trava velika a pogotovu slak onda se namata na frezu. Stoga jednom godišnje i prskam samo oko trsova a nakon toga freza. U svakom slučaju sam zadovoljan radnu snagu sveo sam na minimum, vinograd je sasvim OK, urod dobar i po mojim iskustvima preporučujem da se nabavi!
Znači da je isplativo nešto slično kak veliš,s tim da imam 6x manje trsova,ja drač oko trsova ubijem nakon berbe s totalnim herbicidom pomiješanim s ureom i u principu sam miran skoro do 5.mjeseca,onda to lagano prekopamo motikom s time da je ova godina bila zajebana,snijeg je sve nabio inače se igram s motikom kak je rahlo,ali velim ove godine ne
Evidentirano

hrga100
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #249 na: 11 Studenoga, 2013, 08:57:38 »

Pozdrav,

kaj mislite jel kasno ako za 2 tjedna pognojim i zafrezam vinograd? Sljedeći vikend će bit blato, pa bi možda probao za 2 tjedna, jedino me strah ako pofrezam prekasno da se korjenje ne smrzne...jel to moguće?

Ili da čekam proljeće? ???
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #250 na: 11 Studenoga, 2013, 09:22:37 »

ma,samo ti radi ak ti vrijeme dozvoli
Evidentirano
Ahilis
Zaštita u vinogradu
Mlađi novak

Email
« Odgovor #251 na: 12 Studenoga, 2013, 19:02:47 »

Bit če valjda još ljepog vremena, Zato tuci Hrga100!!! Ja sam zaorao po vinogradu prije nekih 2 tjedna, brazde  nabacio trsovima (bilo ljepo vrijeme, fino se sve rasipalo), sad nek stoji do prolječa - a onda dobru frezu u ruke i PALI!!!
Evidentirano

Dan bez vina je kao dan bez sunca.
hrga100
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #252 na: 14 Studenoga, 2013, 12:33:24 »

Ipak idem u subotu, makar samo razbacat po vinogradu, sumnjam da bum frezal...sljedeća mu je treća godina, pa bi valjda i nekog roda trebalo biti, pa reko da ga malo još podhranim  :P
Evidentirano
jura4
Novak
**

Email
« Odgovor #253 na: 14 Studenoga, 2013, 17:57:38 »

Ipak idem u subotu, makar samo razbacat po vinogradu, sumnjam da bum frezal...sljedeća mu je treća godina, pa bi valjda i nekog roda trebalo biti, pa reko da ga malo još podhranim  :P

Umjetno gnojivo moraš unjeti U tlo, inače mali ti efekt! Dušik ti ishlapi, a fosfor i kalij sporo putuju, zato ih treba ili zaorati ili zafrezati... Ovak ti je to skoro pa bacanje love...
Evidentirano
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #254 na: 16 Studenoga, 2013, 20:17:37 »

Danas oštihali i lepo se podružili ;)
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
 Str: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!