Meni uvjek fali jer još imam 3 ispita na faksu tj student sam. Ja sam nekako i u srednjoj izbjegavao Ribara, i stolno bjelo. A ak smo ga pili popio sam po par čaša na silu, ali ga osobno nikad nisam kupio. Radij sam pio pivu nego ribara...
Isto kaj veli Košpa.A ova boja je dost tamna za rose vino, probal sam neke dosta dobre frankovke (kao crno vino) sa gotovo jednakom bojom.Koliko si dugo macerirao vino. Jel to cviček?
Pa cviček je cviček, registrirani tip slovenskoga vina. Rose se po pravilu radi od crnih sorti, a ne miješanjem crnih i bijelih sorti.
Imam pitanje za poznavatelje vina? Dali smije roze vino imati jedan dio tanina u sebi ili mora u ustima djelovati glatko poput bijeloga vina? Imam crvenkasto vino ( cviček) koji je dosta dobar na nosu , osvježavajuč je ali se u ustima osjete lagani tanini ( oni če se s vremenom omekšati). Dali takvo vino spada u kategoriju roze ili crno vino?
podrumar, ajde postavi sliku. Simpatiziram opole. Dobro ti imaš cviček, ali baš radi tih fensi boja mi je to lijepo.I maceracija od 5 dana za rose je uzrok povećanih tanina.kužim da je to ok, jer se kupažira sa bijelim vinom. moram priznati da nisam nikad oprobao cviček, prvom prilikom - budem.