prijatelju ne zelim biti bezobrazan ali ovo ti jednostavno moram reci, ako ti je ijedno vino od lagune najbolje sto si ikad pio (pogotovo sivi pinot!) onda nisi pio mnogo vina..
Predloži neki bolji Pinot Sivi pa da probam,uz uvjet da je cijena oko 60-70kn.Inaće nisam pio sigurno toliko vina kao ti,ali prošao sam dovoljno izložba,sajmova i podruma.
Svi smo se u ovom kraju Hrv. žalili na prošlu godinu, a na prvim izložbama ovdje (Virje,Molve) nikad toilko zlata ko sad
I kaj mislite da je to realno stanje stvari?
Profesor i voditelj odjela Vinara u Poreču te voditelj komisije na ocjenjivanju Vinistra - pretpostavljam da znaš o kome je riječ,ali nećemo o imenima.. Nije jedini, to je jedan malo jači igrač ali eto.. Ne treba se vjerovat, ne bi ni ja da nisam vidjela sa svojim očima. Nije u pitanju gram naravno
Blizu, ali pobjeđuje onaj 30%. Coronica ne daje na ocjenjivanje vina - pala su mu poprilično i nije to ono što je bilo prije. Njegova vina mi nisu ništa posebno, bila sam kod njega na praksi i imala sam prilike probati i direktno iz bačve i mlada i opet razočarala sam se. Ali benvenuti je taj!
Ivane, nema uzroka s podrijetlom alkohola naravno. Ali onda sam znas da rusis sebe i svoje postulate. Jer alkohol je zadnji faktor koji daje "IOLE" kvalitetno vino. Alkohol se uvijek moze stvoriti, ali arome , tijelo NE!
Upravo sam na ovo zadnje mislio. Kod potpuno zrelog grozdja razina secera i ostalih spojeva koji su bitni za kvalitetno vino su u balansu tj. na odgovarajucoj razini. Kod nedozrelog grozdja (cijela prosla berba) ti mozes podizati secere, a samim tim i alkoholnu jakost, ali ne i aromate, fenole...I nebi se slozio da mozes stvarati arome. Da, postoje kvasci koji mogu bolje istaknuti arome, ali samo ako imaju preduvijet u dobrom grozdju. Sto se Krauthakera tice tu se slazemo.
Orahovica | Chardonnay | 2008 | korektno vino meni ne drage sorte. mozda presvjeze za moj ukus 6,5