ja prskao prvi put proslu nedjelju, champion + chromosul.
Kada i sa kojim sredstvima planiras napraviti sljedeca prksanja?
Ako je tko u dilemi, bi li prije kiše ili poslije kiše, ili nije u mogućnosti poprskati do idućeg vikenda, neka lupi sistemik i miran je dva tjedna.
ne znam, nije cak ni bitno.. u prosjeku prskam svaka 4 tjedna i to kroz period od nekih 5 mjeseci (od 3.-7. mjeseca i imam godisnje 2-6 prskanja), ovisno o vremenu. makar je sad palo relativno puno kise ali kod mene nema problema. sljedece prskanje cu prilagodit vremenu ali to ce bit krajem 5. mjeseca i to istim sredstvima, minimalna doza championa + chromosul (koncentracija ovisi o vlazi ali obicno idem sa 0,3%).
u anorganske fungicide spadaju : a)fenilamidi b)samo sredstva na bazi bakra i sumpora c)svi sistemični fungicidi d)svi površinski fungicidi e) ništa od navedenog unaprijed hvala
mislim da sam čuo da je to maks. 2 ha ali nije ni bitno. Znam da moraš braniti eko stav zbog vaše vinarije ali poludim kad se "eko vinari" toliko bruse a ubiti sve rade kao konvencionalni i špricaju sa svime.Vi ste početkom 6 mj imali napad peronospore i prali ste sa Mikal premiumom dan i noć, kaj ne?
Rekao sam ti već, ne želim se spuštati na tvoju razinu i raspravljati na način na koji ti raspravljaš. Prekini pljuvati po ljudima koji rade drugačije nego što ti to radiš. Mi imamo svoj put, ti imaš svoj. Ne želim s tobom raspravljati, ali jednostavno imam potrebu da se obranim od ovih napada koji su apsolutno neutemeljeni i neistiniti - ne znam što ti zapravo želiš postići konstantnim pljuvanjem po našoj filozofiji i našoj tehnologiji?Mi smo ove godine u šestom mjesecu imali prvu kontrolu koju nam radi "prva ekološka stanica" iz zagreba - jedna od nekoliko takvih stanica u Hrvatskoj zadužena za kontrolu ekološke proizvodnje i kad sam čovjeku tada pokazao s čime smo prskali nije mogao vjerovati kakav ekološki program provodimo. I opet te pitam, odakle izvlačiš ovakve informacije tipa mikal premium? Kad me već povlačiš za jezik:jedino prskanje sa mikalom ove godine bilo je 19.06. i to na površini 9,46 hektara (table 1,2,3,6,8,9), utrošak vode 2000 litara, utrošeno 7 kg aktivne tvari - dakle, sa mikalom jednom ove godine i to niti ne na svoj površini konvencionalnog vinograda.I još jednom ti ponavljam (iako vidim da tebi nešto govoriti nema smisla), mi smo u sustavu kontrole ekološke proizvodnje na naših 6 ha vinograda, ostalih 13 ha vinograda još uvijek radimo konvencionalno, a od slijedeće godine i to prelazi u ekološku zaštitu.Na svaki tvoj daljnji odgovor neću replicirati jer imam dojam da raspravljam sa drvom.Također, ako ljudi koji vode forum smatraju da sam vrijeđao, neka me sankcioniraju, ali očito je da s tobom čovjek drugačije ne može.