I opet ispada da ja samo pljujem i izmišljam kako bi se svađao sa vama EKO proizvođačima a ja samo govorim ono što sam VIDIO u vašem vinogradu.To što vi niste dosljedni u svojoj filozofiji je druga stvar
Ili si EKO ili nisi, to je filozofija i pristup prema tome što radiš.A fore da dio proizvodnje eko a drugi nije i sl
Ništa nam Ivan ne javlja kakvo je stanje kod njega!!
Mi smo ove godine u šestom mjesecu imali prvu kontrolu koju nam radi "prva ekološka stanica" iz zagreba - jedna od nekoliko takvih stanica u Hrvatskoj zadužena za kontrolu ekološke proizvodnje i kad sam čovjeku tada pokazao s čime smo prskali nije mogao vjerovati kakav ekološki program provodimo.
Zanima me kak se provodi ta kontrola kaj se tiče špricanja,ne vjerujem da je dosta da mu ti pokažeš s čime špricaš jel možeš ti njemu svašta pokazati,zar ne?Jel uzmu kakve uzorke lista,grožđa pa u laboratoriju traže tragove kemijskih spojeva koji ne bi trebali biti u eko proizvodnji?
Osobno kaj se tiče eko proizvodnje vjerujem samo onome što ću sam uzgojiti na taj način,za sebe,ako želim,iz razloga što ne vjerujem laboratorijima koji provode tu kontrolu,a primjera kolko hoćeš u novinama,meso,otrovni sastojci,lažne deklaracije na odjeći ili obući koju je Jao Ming zašio u nekoj vukojebini,kladim se da bi i eko vino slično prošlo. itd.Dok nekome jednom zbog lažnog deklariranja i varanja kupaca ne opale kaznu da se par godina ne oporavi može proizvod imati deset eko naljepnica na sebi,za mene je isti ko i onaj običan
Prvo kažeš da ne vjeruješ laboratorijima koji provode tu kontrolu, a onda pričaš o kaznama kojim treba kazniti lažno deklariranje i varanje kupaca...a tko će i na temelju čega nekome opaliti tu kaznu?
Jedna stvar je u Hrvatskoj zapravo dobra iako se to možda ne čini tako...eko proizvodi kod nas nisu na cijeni, odnosno ne može se postići viša cijena tih proizvoda i to zapravo znači da proizvođači koji se kod nas bave ekološkom proizvodnjom to ne rade zbog profita i možemo biti sigurni da to rade iz srca i da su to istinski ekološki proizvođači kojima nije namjera varati nekoga zbog profita.
Za sve koga zanima izasao je novi preparat za tretiranje sive plijesni i kisele trulezi grozda baziran na sporama gljivice Bacillus subtilis i kao takav je svrstan u bioloska, tj. ekoloska sredstva. za vise informacija provjerite:http://www.karsia.si/html/dom.php?subaction=showfull&id=1205845616&archive=&start_from=&ucat=2&
Ivane mada si ovo napisao prije gotovo tri godine dali se radi o preparatu SERENADE WP,jer su samo taj preparat i pyrus navedeni za sivu plijesan.Dali se može kod nas nabaviti serenade,za pyrus znam.
e vidiš ovo ti je dobro.Ja sam danas bil kod doktorice i dobil sam od nje recept za izljećenje sljedeći: Za jaćanje -ajmperm juhaZa grlobolju -grgljati kaduljuZa kašalj i proljev - 3l ćaja od šipka dnevno