tankim šlaufićem sam pocuclao sve što se dalo
svaka cast, zbilja si si dao truda to sve lijepo objasniti i poslikati! nego, ovaj dio mi je nekak posebno ostao u sjecanju.. ps. covjece, bistriji ti je ovaj most nego vino?!
@Zagorac - Daj mi, molim te reci, e si prešu kupoval tu kod nas negde ili u deželi i ak jesi kakve su cijene u odnosu na slovenske, tj. dal se isplati voziti izvana ili bolje tu kupiti... fala unaprijed
...cjenik za njihov program je tu http://cenik.gomark.si/sadje.pdf ,pa koga zanima, a za domace firme treba nazivati...
E pa pozdrav Vinari!! Već par godina pokušavam napraviti vino po raznim receptima i to neide, imam bijelo Zagorsko grožđe( stigla iz zagorja) kažu neki da je noja, uglavnom kasne berbe, pa negdje oko 300 kg grožđa rodi na brajdi. Probao sam na starinski način: obereš ,izmuljaš,dosladiš (i to sam radio po raznim receptima), mješaš 3 dana pa isprešaš, otočiš , staviš u bačvu i čekaš. E po onda pretočiš i to kad pretočim drugi put pokvari se. Hoće li netko pomoći pravim receptom za početnika, jer još nisam obrao, a šteta da propadne. Može i savjet gdje da to nađem na netu. Hvala