Predberba - odvojena prerada botriticnog grozdja.Sto brza prerade, po mogucnosti bez muljanja. Ako se ide sa zastitom grozdja/masulja ne pretjerivati s vinobranom/sumpovinom vec koristiti c vitamina s manjim dozama vinobrana (sam vinobran pojacava ekstrakciju fenola-tamna vina). Bistrenje kompleksnim sredstvima ili zelatina + silika sol. Malo vise sumpora u talozenju (ne preko 20g/hl)U fermentaciji nesto vise hrane (botritis potrosi dusik iz bobica) i brz pretok nakon fermentacije. Odabir kvasaca koji trose vece kolicine jabucne kolicine, npr. Siha 7.Ne pretjerivati sa doseceravanjem. 10% alkohola ce biti uobicajeno za ovogodisnja vina.
Bez muljanja,baš ne kužim,recimo da je botritis 10%,nije više,ostalog nema,mislil sam staviti 15g/hl pyrovina i niš drugo,hrana,naravno,došećerivanje max.3kg/hl,a ne znam kaj bu ispalo,ali preko ne idem,a kaj se tiće brzog pretoka,nakon fermentacije,ja sam iz iskustva primijetio da mi se više vinskog kamena nataloži po stijenkama,kad idem kasnije u pretok i ak je hladno,ak uopce bude hladno,nego da odma pretočim,ja budem čekao,kiseline budem mjerio,sigurno budu opake,isao budem u pretok u 1.mjesecu