Evo kako sam i obećao par slika moje omiljene jabuke iz voćnjaka upravo počinje sazrijevati.Prema podacima sa neta (slikama i vremenu sazrijevanja) suzio sam na dvije vjerovatne sorte a to su Jonathan ili Jonagold .Evo slika pa slobodno iznesite svoje mišljenje koja bi mogla biti.Jabuka je vrlo sočna kiselkasto slatkog okusa i ruskava stablo dosta bujno ali fino razvijeno .
Danas sam kupio Elstar za probu na tržnici Dolac i okus je čisto dobar, nije klasično preslatka niti jače kisela, već ugodno slatkokiselog okusa s dobrom aromom.Malo me okusom posjeća na neke stare sorte jabuka, ali nije to ono klasično čisto kiselog okusa kakve su inače stare sorte. I koliko vidim na tabelici ima navodno čuvanje do 3mj.Jel ima ko tu sortu da veli kakva je po pitanju zahtijevnosti uzgoja i čuvanja ?
http://www.vvvforum.eu/index.php?s=800
A tu se isto spominje Radovit no njega nema za kupiti, kaj može bilo koji okvašivač ili ?I da li bi to vrijedilo sa šumečim tabletama kalcija i sumpor+ okvašivač???
mene zanima sa čime pošpricati ili u čemu oprati jabuke a da ne trunu kod skladištenja. svake godine kada ih berem su ok ali kod čuvanja pola ih strune ( napomena jabuke su bez špricanja čisto domaće) no imam ih cca 100kg I to mi je za zimu ok,. ali mi ih pola sturne, našao sam da se koristi neki radovit okvašivač no njega vise nema za kupiti ima kaj drugo.