Najljepša ti hvala na trudu.Imaš pravo, nisu to te.Ove tvoje su najviše slične Margetinkama, jabukama koje su dolazile oko sv.Margarete. Kad su bile potpuno zrele, bile su brašnjave a pojedinih godina i malo trpke.
a jbg prijatelju, kod nas ju neki zovu petrovka a neki ilinjača. ja bih se u brkove kladio da nije niti jedna. po onome što piše u skripti koju si naveo i ono što si ti napisao to je bjeličnik. ja sam danas pojeo dvije. naravno da nisu zrele ali upravo zbog kiseline koju si naveo ih volim pojesti dok nisu skroz zrele. i jest, kada budu zrele brašnave su i pucaju, jasam ju razmnožio tako što sam oko stare koja se sušila nasuo zemlje i na godinu izvadio ukorijenjene mladice.
Ovo je moj bjeličnik i tak trenutno izgleda. Možda je samo malo slika mutna....
I ove godine imam jak napad lisnih ušiju na jabukama. U blizini je crnogorica !? Špricao tri put protiv. Ima štete. Sutra bi porezao napadnute vrškove i to spalio. Jel u redu? Usput bi skinuo nešto vodopija i prorijedio krošnje, u sredini mi je pravi gustiš.
Siki i SAS, hvala na komentarima i slikama, sada sam definitivno siguran da je Bjeličnik