Raspalio si po svim frontovima ... jel ima kakav feedback
uglavnom ti je to sve "raspaljivanje" po preporukama a to u biti i zelim, konkretna usmena predaja a ne neko isprazno marketinsko forsiranje.
barem meni vrijedi..ps. da li si ti osobno pio sta od mojih vina?
uglavnom ti je to sve "raspaljivanje" po preporukama a to u biti i zelim, konkretna usmena predaja a ne neko isprazno marketinsko forsiranje.puno teze se bazirati na butelje i na ajmo reci, zahtjevniju vinsku publiku, restorane, vinoteke, itd. ali koliko vidis ide, probijam se i to iskljucivo kvalitetom i posebnoscu sto je sporije i teze ali mislim da vrijedi truda i muke.barem meni vrijedi..ps. da li si ti osobno pio sta od mojih vina?
... a kako novinar zna da ti preferiras ekolosku proizvodnju? Mislim, za nesto tako napisati treba biti ipak provjerena informacija, ili?Gdje se mogu kupiti tvoja vina u HR?
Nisam, ali ako budeš na WF-u to će biti dobra prilika
Eto vidiš, još jedan razlog da je trebalo razdvojiti događanja
Eto upravo degustirao vrlo rijetko, ako ne i jedino vino od Lipovine u Hrvata, što je gotovo nevjerovatno, imajući na umu da je to u najmanju ruku jednako naša koliko i mađarska sorta.Sama ta činjenica utječe na vrednosni sud, a osobito utječe činjenica da je proizvođač moja malenkost .Berba 2012., Lipovina, suho (dakle još bebica od vina), pakirana u 200litarskoj inoxici bez plutenog čepa , zakvašeno Siha sedmicom, neuspjelo taloženje pa je ranije skinuto s taloga, što se osjeti u malo tanjem tijelu (ili je to "zasluga" Sihe 7, jer isti dojam imam i kod Graševine?). Po Viniju ima čak 10 promila kiseline, no s time se ne slaže moje nepce, jer kiseline ne odskaću već su taman. Alkoholno je malo slabije (još nisam mjerio no rekao bih oko 10%) jer je zbog suše grožđe preranoi prisilno dozrelo (radi se o dvogodišnjem vinogradu). Trenutačno sam najzadovoljniji nosom, jer su svi kojima sam u čašu gurnuo nos ili prepoznali miris lipova cvijeta ili konstatirali da to nešto lijepo miriše, nekakva biljka koja cvate i sl. U svakom slučaju, nos me pravi optimističnim po pitanju budućih vina od ove sorte, a i ovoga konkretnog vina. Trenutačno je sasvim korektno mlađahno vino (berba je bila krajem rujna), osvježavajuće, dobro i za pijuckanje i za gemišt, bilo je i OK uz pileći saft. I svakako ohladiti ispod 10 stupnjeva, iako onda nos manje dolazi do izražaja, ali se ukupni dojam popravlja. Spremit ću desetak butelja duboko u podrum, kao uspomenu na pionirski poduhvat povratka Lipovine u Hrvatsku, a kako su kiseline solidne, tko znašto će biti kroz koju godinu.Za eko ovisnike moram nažalost reći da je loza tretirana 8 puta fungicidima i dvaput akaricidima jer izgleda da Lipovina vole grinje ili je bila takva godina, te insekticidom protiv stjenice.Kod sadnje stavljan gel za zadržavanje vlage, granulirani konjski gnoj te finski umjetnjak s mikroelementima s dodatkom fosfornog gnojiva. Drugu godinu nije dodavano mineralno gnojivo već je zbog kloroze dijela vinograda tretirano folijarno. Podloga Kober 5b, bujnost vrlo velika.Što se podrumarenja tiče, morao sam prekinuti taloženje jer je započelo spontano vrenje, no znatan dio taloga je ipak odvojen, maceracija je bila kratka, 4 sata. Već u vrenju dodan Siha kvasac i Vason hrana za kvasce. Relativno brzo skinuto s taloga (4 tjedna nakon početka vrenja) zbog sumnjivog mirisa taloga, no to se malo i osjeti na tijelu vina. Dogodine očekujem već mnogo relevantnije rezultate, iako ni ovo nije loše, čak možda i više no što sam očekivao s obzirom na uvjete i baby vinograd.Bistroća je vrlo doba, iako nije korišten niti jedan preparat za bistrenje, a dakako, nije niti filtrirano. Zaštićeno VinProtectom (sumpor + vitamin C).Ocjenu je teško dati i to ću preskočiti ali ću samo napomenuti da ću ga ponovno natočiti u čašu ®ivjeli!
a cuj, za to se obrati organizatorima, ja sam samo prenio ono sto znam i sto su mi rekli zasto je tome tako..
Čestitam ... još malo pa ćeš iz paštete iskakat' http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/2012/11/najbolja-hrvatska-vina-u-2012-godini.html