VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23 Travnja, 2026, 06:03:43

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 627431 puta)
antojovic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #60 na: 04 Prosinca, 2007, 23:04:39 »

Pozdrav ljudi i ovi drugi :)
Pišem jer ne želim da se i ovaj topic zatvori samo tako sam za sebe.
Poštovanje Ivanu koji je uložio dosta truda i financija u svoj želudac - respect, ja samo kaskam za njim.
Svejedno evo par finih vina koje probah u zadnje vrijeme:
Shardonnay, Čobanković 2006, iznenađujuće dobro,
Shardonnay, K. Režek, Plešivica, razna godišta, mala proizvodnja ali vrijedi probati,
Krauthaker probao većinu od njega, raznih godišta, sve odlično,
Roky´s, Plavac 2002, odlično, potrebno mu duže odležavanje, mlađa godišta nisu tako izražena,
Za početak, mislim, dosta.
Još samo od Ivana molim odgovor: Što misli o Clai-u (Bijele zemlje) imam par butelja al ih još ne otvaram...
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #61 na: 05 Prosinca, 2007, 00:29:54 »

pozdrav. ja sam poceo malo vise pisati o vinu ali nakon nekog vremena mislim da je to pomalo izgubilo smisao jer vrlo malo ljudi se prikljucilo raspravi i komentiranju pa je to u biti vise bio kao neki moj monolog i osobno misljenje koje nisam bas mogao podijeliti s drugima pa sam malo izgubio volju za recenzijama i preporukama vina.. od tada sam pio i probao doslovce brda vina ali nazalost nisam pisao, mozda opet pocnem.. 8) da, sto se tice financija bas sam neki dan racunao koliko mi otprilike vrijede vina koja imam na odlezavanju u podrumu (u buteljama naravno) i dosao sam do neke cifre od oko 10 do 12.000 kn, to je samo ono koliko sam ih ja platio u to vrijeme a ne koliko bi otprilike kostala sada jer 20-ak % vina koja imam nema vise na trzistu i ako ih ima, cijena im je sigurno 2-3 puta visa u sto sam se i sam uvjerio sa pojedinim godistima plavca od Plenkovica, Ivana Dolca, Farosa, Enjingijevih predikata, Krauthakerovih vina, pogotovo crnih, vina od Coronica, Kozlovica, Koraka.. da ne nabrajam dalje jer ne znam ni sam sta sve imam.. ;D nisam pio nista od Cobankovica, nisam imao prilike, a inace bas i nisam sklon kupovini takvih vina. od K. Rezeka mislim da nisam pio nista, ali sam pio od D. Rezeka crni pinot (nije bio dobar), chardonnay (ok), sauvignon (ok, ali ocekivao sam vise). od Krauthakera redovito pijem i probavam sva moguca vina. cuo sam za taj Plavac, to je ono Roky`s Blue? nisam veliki fan plavaca, pogotovo mladih, ja ih pustim da stoje pa nek stoje 5,6,7 godina.. Clai je pravi frajer, proizvodi odlicna vina (za onoga ko voli takav "tezi" stil), vina nisu svjeza i lagana i treba ih razumjeti i vise im se posvetiti prilikom kusanja a za to je i potrebno opcenito i malo vece znanje o vinima i stilovima. ne znam tocno sta imas od njega i koja godista? crna mozes pustiti da odlezavaju duze, par godina, dok bijela mozes piti nakon 1-2 godine (opcenito sto se tice Claia) ali to je samo moj osobni sud jer ja obozavam zrelija vina, dobro odlezana, volim da razviju kompleksnost i tercijarne arome. zato uvijek kupim par butelja da vidim kako se razvijaju kroz vrijeme. 8)
Evidentirano

antojovic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #62 na: 05 Prosinca, 2007, 16:01:33 »

Pozdrav, opet.
samo piši, ako ništa drugo mislim da će i tebi nakon nekog vremena biti drago pročitati što si prije mislio i o kojim vinima.
Što se novca tiče ja se bojim i računati... :).
Od Roky´s Blue sam mislio i paše im odležavanje preko 5 godina minimalno, al to su takva vina dugo im treba da se razviju i onda čudo za guštat, za pijuckat, za uživat i tako.
Ja trenutno na odležavanju imam Plenkovića, Grgića, Cornica, par Malteških butelja Syrah i Cabernet S., nekakav Chateau de Caldroy iz 2001 i da ne nabrajam dalje.
Od Clai imam naravno Ottocento crno i bijeli još mlado iz 2005. Ova za po par butelja od svakog proizvođača se u potpunosti slažem s tobom.
Menu u biti i paše taj izvorni stari štih sa dugim maceracijama i bez kontrole temperature. Interesantno ih je usporediti sa današnjim vinima iz "100% kontrole". Jedino mi je žao što više pravih proizvođača ne radi cuvve ako ništa drugo onda bar klasičnu bordošku mješavinu, mislim da bi mogli dobiti dobre rezultate.
Interesantno je kako se godišta istih sortnih vina istih proizvođača mogu tako razlikovat (Daruvarska vinarija i Belje za bijela sortna vina).
Nego, što misliš o dekantiranju općenito (meni paše dekanitarano odležano vino) i sve više sam uvjerenja da bi i poneka bijela vina trebalo dekantirati posebice mislim na sortna vina novije proizvodnje sa visokim alkoholima (preko 13,5%) što je danas "moda" i isto tako trebalo bi ih piti za dva ili tri stupnja višoj temperaturi nego preporučenoj.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #63 na: 06 Prosinca, 2007, 00:53:19 »

ajde, drago mi je da se (napokon!) pojavio covjek na ovom forumu s kojim mogu popricati i o vinima koja nisu samo za gemist ili bambus, bez uvrede ostalim sudionicima foruma. nisam pio Roky`s Blue jer nisam ljubitelj plavaca, osobno mislim da su preskupi (za ono sto nude) i da prerano dolaze na trziste, pogotovo pojedini proizvodaci, nemaju kontinuitet kvalitete i standard i prakticki je sve osim njih nekolicine igra i gadanje na slijepo.. mislim, koja fora, 2005. berba iz barika izade na trziste u ljeto 2006. god.!? ajde, jos to mogu pretpjet (jedva!!) nego je cijena ni manje ni vise nego 130 kn!? dok njih nekolicina izbaci takoder plavac iz barika tek 2-3 godine nakon berbe i cijena je oko 150 kn, po meni je to bezobrazluk i opcenito nije dobro za proizvodaca, ni za vino, ni za imidz i promidzbu i njegovu buducnost u konacnici.. no dobro, malo sam skreno s teme. 8) htjedoh reci, osobno mi se ne isplati, i ne zelim, dati 150 kn za vino koje moram cekati jos najmanje 3-5 godina da se razvije i da bude pitko (jer dominacija barika i grubi tanini po meni nisu neki gust), mislim da se za te novce moze dobiti bolje vino. ali opet, uvijek cu prije kupiti i podrzati nase domace vinare nego inozemce, sto i u 95% slucajeva i cinim i ne kupujem vise butelja jeftinih vina, ispod cca 40-50 kn. grgicev plavac takoder ne volim jer mi nije nista posebno, a kosta preko 200 kn. prije mislim da 3 godine sam otvorio 2 godine star Plancicev Dingac barrique mislim, bio je zbilja odlican ali trebalo mu je jos vremena. ovaj tjedan, stari dofura doma bocu vina, kaze evo spremi si ovo, dobio sam od partnera neko bezvezno crno stolno vino, ja pogledam, nema etikete, citam vinjetu: Dubokovic d.o.o., crno stolno vino, Medvjedica, 16,2 alk!! pa reko, to pijemo za 20 godina! ;D osobno vise volim bijela vina, slicno kao i ti, malo delikatnije i staromodnije proizvodnje jer smatram da to i jesu VINA, u pravom smislu rijeci. uglavnom organski dobiveno grozde iz manjih (ali boljih i posebnijih) polozaja i vinograda, uz briznu njegu vinograda tijekom vegetacije, minimalna zastita, mehanicka obrada, manji prinosti, kvalitetnije i zdravije grozde brano u punoj zrelosti (ili prezrelosti), visi alkoholi i ekstrakti, kompleksnost, nekontroliranje temperature, dozrijevanja u bacvama i boci.. to je po meni prava stvar i uvijek cu za takvo vino dati vise nego za obicno i nije mi zao ni jedne kune, pa makar vino kostalo i preko 100 kn. odlicna mi je stvar sta rade slovenci, Simcici, Movia, Cotar, Bolfo.. i redovno im vina kostaju preko 120 kn i jos sami moraju kociti prodaju zbog velike potraznje, e to je prava stvar! sto se tice dekantiranja tu se slazem, u pravilu sto je bolje i odlezanije vino (pogotovo crno) trebalo bi ga dekantirati, pustiti 1-2 sata da se razvije i otvori i posluziti ne ispod 16 °C. jer sve arome su hlapive i bolje hlape na visoj temperaturi dok je hladno vino u biti zamaskirano i lazno predstavljeno, u to ne spadaju laganija i svjezija sortna vina naravno. obicno ne dekantiram bijela vina jer mislim da ipak nema smisla, bitnije mi je da su malo toplija, 12-14 °C i da su u dobroj, vecoj casi. eto tolko, raspiso sam se malo previse, nadam se da vam nije zao trosit vrijeme na moje uzaludne postove.. ;D
Evidentirano

antojovic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #64 na: 07 Prosinca, 2007, 22:08:04 »

Pozdrav, opet,
nešto čitam ovaj post a i približava se vrijeme praznika, odmora, opuštanja, guštanja pa među prvim asocijacijama nekako ispliva vino pa rekoh, odnosno mislih kako preporučit vino čovjeko ako o njemu ništa ne zna (nađoh na ovom forumu dosta tavih pitanja). Na što čovjek  treba pripaziti pri kupnji vina i sl.
Pa evo iz vlastitog iskustva:
- poštujte svoje "favorite" neovisno da li ste o njima čitali, slušali, dobili preporuku ili ste ih probali,
- izgradite vlastiti okus (afinitet) prema određenom vinu (obično sortno),
- ne žalite potrošiti kojih par desetaka kuna više na butelju(e) ako ste uvjereni da to što kupujete ispunjava vaša očekivanja,
kada to nešto (vino) donesete doma, možda najbitnije:
- odmorite i vi i vino,
- vino se pije (ima dobar izraz: kada ste porefenani sa sobom) da bi digli atmosferu, radi gušta, nečega lijepog inadalje,
- pri otvaranju pustite vino da se razvije (ne navalit odma na butelju sa mišlju bolje da vrijedi koliko je platih, inače...)
- dok se pije isto tako polako. kulturno, pluralno, "demokratski" :)
no, dobro, nadam se da poštovane čitatelje nisam valjda naveo na filozofiju, a vidite da ne spomenuh boju, godište, podneblje, proizvođača, sortu ili neke slične karakteristike koje se obično koriste dok se traži, zahtjeva, kupuje, preporučuje nekakvo vino.
Naravno, kanoni u vinarstvu uvijek postoje ali to ostavite za poslije kada saznate (čitaj pročitate i kušate) još dosta vina.
Put je svima otvoren (da zvučim religijski, sektaški, ili ...).

I Ivane, da Duboković i ja bi tu Medvidicu rado uzgajao. Još pitanje, ja ne znam, da li netko od naših vinara proizvodi vino na divljim kvascima (ako ga je danas uopće moguće proizvesti na takav način), nakao mislim da bi ti to mogao znati. Hvala, unaprijed.

Samo ukratko "recenzija", D. Režek, Chardonnay, k.v. sa k.p., suho, 13,7% alc., 2006. o vinu neželim ništa reći nego samo da od svih nekoliko butelja u zadnjih par tjedana ni jedna nije bila sa zdravim čepom što smatram ... Mislim, u čemu je štos, problem je dezinficirati čep prije čepljenja, dobro vino je još "mlado" pa ga čep nije stigao pokvariti a opet to gore takvo vino bez obzira na alkohole i sortu ne možeš držati jer je zapakirano "pokvareno". Ovo pišem zbog toga što je ta ista sorta i godište doduše iz barriqua dobila zlato na ocjenjivanju u Jaski ili u županiji, tko će to sve pamtiti. Za danas dosta. Pozdrav.
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #65 na: 10 Veljače, 2008, 16:08:13 »

Ivane, imam jednu primjedbu, mozda se od velike ljubavi prema vinu i strasti kusnje neke stvari vidjeli drugacijim nego sto jesu. Tako naprimjer Plancicev Dingac jer koloko znam takav Dingac ne postoji. Brojni su proizvodjaci Dingaca ali Plancic svoj Dingac nema!
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #66 na: 10 Veljače, 2008, 16:32:08 »

Brojni su proizvodjaci ovog naseg najpoznatijeg vina. Imate li nekog od tih Dingaca za izdvojiti, preporuciti ili mozda pokuditi.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #67 na: 10 Veljače, 2008, 17:55:39 »

dobro, lapsus je bio, imam i ja valjda pravo na to.. 8) mislio sam na njegov Ivan Dolac barrique 2003.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #68 na: 10 Veljače, 2008, 18:00:11 »

meni osobno definitivno najbolji od Milicica! nijanse variraju ovisno o godistu ali uvijek na vrlo visokoj razini. nisam jako dugo pio "originalni" Dingac od Badela ali cuo sam da vise nije sto je nekad bio, sto je i logicno s obzirom na danasnje visoke standarde i kriterije ali i proizvodace koji su plavac mali podignuli za jedan zavidno visoki nivo, naravno, cast izuzecima jer neki plavci su strasno skupi a obicno su smece..
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #69 na: 10 Veljače, 2008, 19:25:38 »

Prije par dana otvorili smo jednu bocu Dingaca od Vedrana KIRIDZIJE i svi koji smo je uzivali kusati bili smo izuzetno pohvalni. Takodjer Dingac-Bura je super medjutim tesko ga je naci na HR trzistu. Oba ova Dingaca mogu toplo preporuciti!
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #70 na: 10 Veljače, 2008, 22:23:00 »

opcenito nisam neki veliki fan plavaca jer osobno mislim da su preskupi a mnogi ni ne vrijede toliko tako da sa njima bas i ne eksperimentiram previse nego se drzim njih nekoliko koji su sigurno dokazani i kvalitetni. imam bocu Dubokoviceve Medvjedice, ima 16,2 % alk..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #71 na: 26 Veljače, 2008, 00:46:34 »

evo da se malo prisjetim sta sam nedavno pio, da malo osvjezim ovu temu.. 8)

Mendek Selekcija 2004, strasno dobro vino, iskreno nisam to ocekivao, jako me ugodno iznenadilo! zatim, Enjingi grasevina kasna berba 2003., dobra, mozda cak i mrvicu prezrela, bolja mi je bila 2004., zatim Zweigelt barrique 2003., jako dobro vino makar sam probao 10ak butelja u zadnje 2 godine i nijedna nije bila toliko dobra kao kad sam to vino prvi puta probao kod njega u podrumu.. Zweigelt iz 2004. je zbilja odlican samo je polusuh ali za moj gust ipak mrvicu presladak. nedavno sam s curom pio Venje i to 2002., bilo je zbilja odlicno, miris nevjerojatan, kompleksan, zrel ali u ustima je vino malo peklo, ipak ima 14,3% alkohola.. ali sve u svemu, izvrsno! takoder, pio sam Korakov rajnski rizling 2006 kasna berba, jako dobro vino, odlican miris, okus ali ipak moj broj 1 sto se tice rizlinga je kasna berba 2004. od Enjingija. pio sam jucer bas Krauthakerov chardonnay rosenberg 2006., vrhunsko suho, 13,5% alk, jako dobar chardonnay ali mislim da mu mrvicu fali kiseline jer mi je u ustima malo "dosadan", fali mu zivosti sto se obicno pripisuje nedostatku kiseline, ipak mi je malo bolji 2005. zatim sam pio merlot od Krauthakera, 2003., dobro vino, nista posebno ali ok crnjak. pio sam mnogo stvari od Petroveckog, pinot sivi, rizling, grasevina, nest 2003. i 2005., ok vina ali ipak nemjerljiva sa ovima gore navedenima. takoder, od Miklauzica frankovka barrique 2006., ok vino zatim njegov skrlet 2006. i 2007., dobar, ziv, mirisan, pravi skrlet. jedino su me njegovi chardonnayi iz barika razocarali, 2005. su obje boce smrdjele na sumporovodik a 2004. je bio "previse po bacvi, tj. bariku" jer to mi je i sam priznao da nije uopce ovinio bacve i jos su uz to bile srednje paljenje i nije radio sur lie metodom tako da je vino zbilja "drveno" i prepuno dima i vanilije i nema jednostavno veze sa sortom, nazalost.. pio sam jos malvaziju od Coronica 2006. i od Matosevica 2006., ova od Coronica je izvrsna, puna, mirisna, mineralna, svjeza, po meni najbolja od svih! ova od Matosevica ok ali fali joj ono nesto, frend je jesenos radio kod njega u podrumu u Kruncicima pa mi je malo opisao kakvo je tamo stanje i sta se sve dogada.. ::) to je to, nemrem se vise nist sjetit jer to ne biljezim nego pisem po gustu i sjecanju makar znam i sam da sam pio jos masu toga.. ;D pozdrav!
Evidentirano

rosa
Guest

Email
« Odgovor #72 na: 26 Ožujka, 2008, 14:24:59 »

moj favorit je talijanski vinar Angelo Gaja, Maestro di Piemonte, smatra se najzaslužnijim za svjetsku slavu vina Barolo i Barbaresco.

Koje god vino kušala od ovog vinara poželjla sam opet kušat i opet i.....
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #73 na: 05 Travnja, 2008, 17:07:12 »

nisam nista probao od Gaje, nazalost, ali uvjeren sam da je izvrsno! trenutno sam ipak vise orjentiran na cijenom pristupacnija vina a nemam pojma da li se uopce njegova vina mogu nabaviti u RH..?? no evo da ne zaboravim skrenuti paznju na par vina koja sam nedavno pio. definitivno jedna od najboljih ako ne i najbolja, malvazija od Benvenutia iz 2005. god.! znao sam da je dobra ali nisam je prije pio kao sto ni nisam bio na zadnje 2. Vinistre.. :( vino sam kupio prije cca 1 god. u Metro, cca 70ak kn boca, zao mi je sta nisam kupio vise (makar su bile samo 2 boce) jer je nigdje poslije nisam vidio.. kako mi sve boce leze na drvenim policama u podzemnom podrumu kad sam uzeo bocu bilo je ocito da je na dnu stvoren poprilican talog, uglavnom od bjelancevina po cemu je malvazija i poznata, ali nisam se previse zamarao time, jos bolje, nije silovana bistrilima! boja zlatnozuta, gusta, uljna, mrvicu zamucena al to je ok, miris ne toliko svjez vec na bazgu, (pre)zrelo i suseno voce, dud, bazgu, dim, smolu, cvijece.. okus jos bolji, gust, kompleksan, mineralan, pun, slan, odlicne kiseline i cjelokupni balans! stvarno izvrsno vino, nisam mogao vjerovati da je to malvazija! s gustom smo rjesili bocu.. ;D danas evo poslije rucka prvi put otvorio Krauthakerov novi zelenac, kasna berba, vrhunsko polusuho, 14,5 alk. iskreno, ocekivao sam vise jer jos uvijek pamtim njegov odlican zelenac iz 2001. (kasna berba iz barika, imam jos 11 boca mislim.. ;D). boja zuckasto zelena, relativno blijeda, miris dobar, klasicni zelenac ali ipak posto se radi o kasnoj berbi sa jako visokim alkoholima pretpostavio bih da ce miris biti vise u pravcu prezrelog i susenog voca i eventualno plemenite plijesni ali nazalost nije, barem ne u tolikoj mjeri. okus bolji, pun, odlicne kiseline, tako da se ovaj mali ostatak secera uopce niti ne osjeti, sto mi osobno pase. uglavnom ok vino ali niposto ne otkrice godine, kao sto su neki pricali.. sjecam se jos i chardonnaya iz 2005. od vinarije iz Cilea, Motnhes Alpha, e to je bilo nesto izvrsno! miris toliko snazan i izrazajan da se ne sjecam kada sam uopce osjetio takav miris chardonnaya, definitivno jedan od najboljih koje sam probao. a retrookus traje nekoliko minuta.. odlicno vino, boca oko 180 kn.
Evidentirano

br-oz
Guest

Email
« Odgovor #74 na: 13 Travnja, 2008, 21:59:09 »

Evo ja ovak. Zagorec, vinogradar amater, veliki ljubitelj vina, umjereni uživalac. Slažem se s tvrdnjom da bi lakše rekel koja mi vina nisu valjala neg kaja jesu. Butelje obično dobivam od rođaka i frendova. Kad sam se počel malo više zanimati za vina na tržištu, bil sam šokiran u negativnom smislu.  Nemreš verovat kaj se sve i po kojoj cijeni nudi na tržištu! Renomirana imena, bogovi a ono - pljuga. Počel sam sumnjati u sebe. Jaki sam pušač, možda zato ne znam kaj je dobro vino. Al z druge strane koja su bila dobra - bila su !
                Dakle od zadnjih 20 kao izvrsne pamtim samo dvije: Miklaužićev škrlet i sauvignon male Nataše Puhelek. Iz Stutgarta sam dobil karton francuskog vina kompliciranog imena (nije mi pri ruci ) - katastrofa. Berba 2002., ishlapjelo , bez kiseline, teškog prezrelog okusa, kad metneš malo mineralne, još gore. U Rimu sam probal vino Castelli Romani - užas. Vulgarna, kemijska, neuspjela patvorina u pravcu nekog koktela egzotićnog voća. Razočaralo me i jedno Venje, te jedna graševina Kraut. Ne volim kad vino ostavlja ljutkast dojam i gorčinu, slatkasta vina i predikate. Od dobre kapljice očekujem profinjenu aromu i osvježavajuću kiselinu.
                Takva vina sam probal nedavno u Jazbini. Oko 20 vrsta. Mislim da imaju najbolja vina u RH. Uopće se ne reklamiraju jer su unaprijed rasprodani, a ne žele da im stalni kupci ostanu uskraćeni. Imaju i oni problema, npr. jedan chardonnay. Još ne znaju kaj mu je, al budu ga sredili, oni to bar znaju.Tam sam probal i " najbolje vino ikad proizvedeno na ovim prostorima: Iločki traminac 1983.", po njihovoj izjavi. Ja nisam kompetentan ocijeniti ga, strašan dojam ostavlja, pun, aromatičan, ima i kiseline, ali to već više vuče na likere nego na moja očekivanja od dobrog vina. E da cijena mu ide negdje prema 100 € !!! Pozdrav *z zagorskih bregov* !
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!