Rajnski rizling | Bolfan | 2008 | suho | vrhunsko | alk 12,4% |Ovaj rizling sam imao prilike kusati prije 2 god kada je jos bio u inoxu. I tada mi je djelovao zanimljivo. Jako lijepa bistroca, slamnato zlatnozute boje. Intenzivnija boja od naseg. U casi djeluje poprilicno ekstraktno i kompaktno. Mirisom dominiraju cvijetne note i nesto malo manje vocnost koja se istice kroz miris marelice. Nos je poprilicno kompleksan i ozbiljan, ne toliko zaigrani svjez vec poprilicno ugladjen. Na okus vino takodjer djeluje zaokruzeno i harmonicno s poprilicno dugim finisom, ali ne idealno glatko. Naime, u samom after tasteu osjeti se lagana gorcina. Sve u svemu jedan jako dobar zagorski rizling. Ocjena 7/10
Inace danas naletio u Kauflandu na Iurisov pa uzeo butelju. Pise na poledjinskoj etikete servirati na 8-10 pa sam tako i ucinio. Dakle vino je iz 2008, Sauvignon kvalitetno suho s 12% alkohola. Pri prvom kusanju nos mu djeluje dobro, sauvignonski, cak vrlo dobro. Boja je slamnato zuta sa laganim zelenkastim odsjajem. Dobar je balans kiselina i ostatka secera (ima zasigurno neki ostatak bez obzira kaj je suho) izrazito pitko vino. Jedino kaj mi je zasmetalo je pomalo kremast aftertaste koji nije karakteristican za sauvignon vec za chardonnay pa nekako sumnjam da u unutra ima i nesto chardonnaya. Pogotovo jer i sam miris nije predominantan. Kako se vino grijalo (~14°C) nekako su arome postale malo slabije, a alkohol je postajao dominatniji i u nosu i na jeziku. Cudno...Sve u svemu za 40kn je to jako dobra kupovina i kupio bi ga ponovo.7,5/10